O απολογισμός Βούτση στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

O απολογισμός Βούτση στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Στην αποτίμηση του έργου του προχώρησε ο Ν. Βούτσης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανατρέχοντας στα κομβικά σημεία και διαδικασίες που αφορούν την προηγούμενη Βουλή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη, υπενθυμίζοντας το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου, τη δρομολόγηση των γερμανικών αποζημιώσεων, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης και τη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών. «Είμαι υπερήφανος γιατί επί ημερών μας ήρθε προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών» είπε και την χαρακτήρισε τομή για την ελληνική ιστορία καθώς μετέτρεψε την χώρα σε πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως υλοποιήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία όσων είχε αναφέρει στον εναρκτήριο λόγο του ως πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε ότι στο εξής θα διαδραματίζει πολιτικό ρόλο στην Βουλή ως πρώην πρόεδρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τον προτεινόμενο πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, που αναμένεται να εκλεγεί την Πέμπτη με την ανάλογη διαδικασία, είπε ότι διατηρεί άριστη σχέση και πως την περασμένη εβδομάδα είχαν συστηματική συνεργασία ώστε να είναι έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο του ως νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter