Ο «απομονωμένος» Τσαβούσογλου φτιάχνει συμμαχίες πριν το έκτακτο συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Ο «απομονωμένος» Τσαβούσογλου φτιάχνει συμμαχίες πριν το έκτακτο συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιμένει και δια της διπλωματικής οδού ενόψει του συμβουλίου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 14 Αυγούστου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet, η οποία επικαλείται πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος, ο Τσαβούσογλου είχε σήμερα, Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του σε Ουγγαρία, Λιθουανία και Βουλγαρία με θέμα τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η ενέργεια αυτή καθιστά σαφές ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί και τη διπλωματική οδό για να διαμορφώσει ένα κλίμα υπέρ της – τουλάχιστον σε μια μερίδα κρατών τα οποία, ωστόσο, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν με την ψήφο τους την τελική έκβαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου. Αποδυναμώνει, επίσης, το αφήγημα περί διπλωματικής απομόνωσης της Τουρκίας.

Απ’ ό,τι προκύπτει από τις πληροφορίες, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε δύο διαφορετικές συνομιλίες. Μία με τον μεν Ούγγρο ΥΠΕΞ, Πίτερ Σιιάρτο, και άλλη μία κοινή με τον Λιθουανό ομόλογό του, Λίνας Λινκέβιτσιους, αλλά και τη Βουλγάρα ΥΠΕΞ Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

«Οι τηλεφωνικές συνομιλίες έγιναν ενόψει του έκτακτου συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή για να εξετάσει τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες με το γεωτρύπανό της», γράφει η Hurriyet.

Διαβάστε επίσης

Και ο Γεραπετρίτης «στον κόσμο του» βλέπει την Τουρκία διπλωματικά απομονωμένη!

Deutsche Welle: Τουρκική «επίδειξη ισχύος» με βαθύτερα αίτια

Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία: Το Oruc Reis κινείται ξανά προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter