Ο Πατούλης κάνει πολιτική στα σχολεία με εξωθεσμικούς παράγοντες

Ο Πατούλης κάνει πολιτική στα σχολεία με εξωθεσμικούς παράγοντες

Νέα… ήθη εκπροσώπησής της φέρνει στα σχολεία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, από τις οποίες αναδεικνύεται και σύγκρουση για πολιτικές επιλογές της Περιφέρειας Αττικής. Σε σχολικό αγιασμό, η Περιφερειακή Αρχή Αττικής εκπροσωπείται από έναν υποψήφιο με την παράταξή του από το ψηφοδέλτιο των Περιφερειακών εκλογών, σε κατάθεση στεφάνου από μητέρα «αντιπεριφερειάρχη» και σε έγγραφο προς τις υπηρεσίες από σύμβουλο…

Αυτές οι καταγγελίες περιλαμβάνονται σε έγγραφο- παρέμβαση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής που έφτασε στο υπουργείο Εσωτερικών (γραφείο υπουργού Μάκη Βορίδη και Διεύθυνσης Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης), στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (γραφείο υπουργού Νίκης Κεραμέως)  και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής με καυστικό τρόπο καλεί τους αρμόδιους να ξεκαθαρίσουν αν θεσμικά όργανα μπορούν να εκπροσωπούνται από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους ανευθυνοϋπεύθυνους που «αξιοποιεί» η Περιφερειακή Αρχή, ήταν ο χαιρετισμός προς μαθητές και εκπαιδευτικούς εκ μέρους της  από τον πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), κατά τον αγιασμό σε σχολείο του Χαϊδαρίου. Η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική, αφού, όπως σημειώνουν  οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια Αττικής, «είχαμε και κατάθεση στεφανιού από μητέρα «αντιπεριφερειάρχη»… και έγγραφο συμβούλου προς τις υπηρεσίες…». Παράλληλα, ο Σύλλογος παραθέτει ανάρτηση στον ιστότοπο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών-ΠΟΣΠΛΑ που αποτέλεσε την αφορμή για να παρέμβει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής διαφωνούν με την προσπάθεια μετατροπής της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Κατά την άποψή τους επιδιώκεται να λειτουργούν με  ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, κάτι που θα πλήξει  εργαζόμενους, μικρούς παραγωγούς, πωλητές και τα λαϊκά νοικοκυριά. Άλλωστε και πάλι η κυβέρνηση της ΝΔ, το 2014, είχε καταργήσει τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών.

Η καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, που υπογράφεται από την πρόεδρο του Βέτα Πανουτσάκου και την Γραμματέα του Αριάδνη Παγανέλη είναι η εξής:

«Το είδαμε κι αυτό… Να εκπροσωπείται η Περιφερειακή Αρχή από τον πρόεδρο της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Δημήτρη Μουλιάτο και μάλιστα στον αγιασμό στο 8ο  Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου!!! και να απευθύνει και χαιρετισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!!!

Ο Δ. Μουλιάτος στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Αττικής – Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. (laikesagores.com).

Αυτήν την ανάρτηση, μαζί με το σχετικό φωτογραφικό υλικό βρήκαμε, στο site της ΠΟΣΠΛΑ, μαζί με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για την πλειοψηφία του Συλλόγου μας γιατί είμαστε αντίθετοι στις διαδικασίες μετατροπής της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών σε Νομικό Πρόσωπο και στην υποχρεωτική απόσπαση των συναδέλφων μας.

Αναρωτιόμαστε και ζητάμε απαντήσεις από τους αρμόδιους:

-Τα θεσμικά όργανα μπορούν να εκπροσωπούνται από εξωθεσμικούς παράγοντες; Ας μας απαντήσει το Υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να εκπροσωπείται ο Περιφερειάρχης από έναν «άσχετο», που απλά ήταν υποψήφιος μαζί του στο ψηφοδέλτιο των Περιφερειακών εκλογών; Η απάντηση και η παρέμβαση είναι απαραίτητη γιατί δεν είναι το 1ο κρούσμα στην Περιφέρεια Αττικής. Είχαμε και κατάθεση στεφανιού από μητέρα «αντιπεριφερειάρχη»… και έγγραφο συμβούλου προς τις υπηρεσίες…

-Στον αγιασμό στα Σχολεία μπορεί να απευθύνει χαιρετισμό, όποιος θέλει; Ας μας απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι για τις Περιφερειακές ή βουλευτικές εκλογές έχουν βήμα στα Σχολεία; Καλώς έκανε ο Διευθυντής του Σχολείου και του έδωσε «μικρόφωνο»;».

Διαβάστε επίσης:

Πρώτα δεν δίνει άδεια και μετά αποθεώνει τον εαυτό του ο Πατούλης για «Αγιά Σοφιά»: «Βάλαμε κ@@λο για να γίνει αυτό το γήπεδο»

Ο Πατούλης εγκαινιάζει την προεκλογική περίοδο με λεφτά της Περιφέρειας

Ο Πατούλης δίνει 1.612.903 ευρώ για «υπηρεσίες συμβούλου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter