Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου

Αμετάκλητη κατέστη η ποινή των δύο ετών που είχε επιβληθεί στο ζεύγος Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε σήμερα την αίτηση του τέως υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η επίμαχη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθήνας, με την οποία καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή ανατολή.

Οι αρεοπαγίτες, έκαναν δεκτή σχετική εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, σύμφωνα με την οποία η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί και σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κλπ, για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κλπ).

Η δικαστική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων τους πόθεν έσχες ξεκίνησε όταν από τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλας Κουράκου στην Τράπεζα HSBC, με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.