Ο Άρειος Πάγος ζητά να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τους ανακριτές κατά της διαφθοράς

Ο Άρειος Πάγος ζητά να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τους ανακριτές κατά της διαφθοράς

Ο Άρειος Πάγος ζητά να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis απ’ τους ανακριτές κατά της διαφθοράς που είναι σύμφωνα με τον νόμο, οι αρμόδιοι για να την διερευνήσουν μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς για όλα τα σκέλη της μεγάλης υπόθεσης.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθήνας προκειμένου, με αιτιολογία την αποφυγή της πολυδιάσπασης της έρευνας, να ανατεθεί αυτή σε ειδικούς εφέτες ανακριτές.

Υπενθυμίζεται ότι σκέλη της υπόθεσης, που σε μεγάλο βαθμό είναι ακόμα ανοικτή στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, έχουν διαβιβαστεί μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε συγκεκριμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα , όπως είναι οι Κωνσταντίνος Φρουζής πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και ο καθηγητής Ν. Μανιαδάκης, σύμβουλος πρώην υπουργών για το φάρμακο, σε ανακριτές κατά της διαφθοράς, καθώς έτσι ορίζει ο νόμος Ν. 4022/2011 για την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις.

Παρά λοιπόν το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι από τις υποθέσεις που υπάγονται στον εν λόγω νόμο του 2011, ο κος Πλιώτας προχώρησε σε αυτή την κίνηση “αδειάζοντας” έτσι τους ανακριτές που έχουν αναλάβει τις δικογραφίες για Φρουζή και Μανιαδάκη οι οποίοι είναι γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά τις έρευνες τους.

Ο κ. Πλιώτας στο επίμαχο έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Μοραΐτακη, ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας των εφετών, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατά τον κ.Πλιώτα θα πρέπει η μεγάλη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis να ανατεθεί σε σε 2-3 ή και περισσότερους εφέτες , αν κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί τάχιστα ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης.

Κάτι που αν γίνει δεκτό σηματοδοτεί όχι την τάχιστη ολοκλήρωση της έρευνας αλλά ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στις εξελίξεις καθώς οι νέοι ανακριτές αν θέλουν να επιτελέσουν σωστά το έργο τους θα πρέπει να μελετήσουν από την αρχή τις δικογραφίες. Ενώ θα μπορούσε όλες οι υποθέσεις να συγκεντρωθούν και να ανατεθούν, χωρίς να χρειαστεί σύγκληση ολομέλειας, στους αρμόδιους κατά το νόμο ανακριτές κατά της διαφθοράς.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter