Ο Αρης νίκησε 1-0 στο επεισοδιακό ντέρμπι, με βαριά «καμπάνα» θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ

Ο Αρης νίκησε 1-0 στο επεισοδιακό ντέρμπι, με βαριά «καμπάνα» θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ

Το ντέρμπι της ντροπής μεταξύ του ΠΑΟΚ με τον Αρη ολοκληρώθηκε τελικά, μετά από διακοπή 35 λεπτών, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 1-0. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το ντου των οπαδών του Δικεφάλου στο 92’ και από τις ρίψεις δεκάδων κροτίδων. Βάσει, του Πειθαρχικού Κώδικα ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με βαριά τιμωρία για τα θλιβερά επεισόδια.

Σύμφωνα με τον ΠΚ και το άρθρο 15, παράγραφος 4, και σε εξάρτηση με το περιεχόμενο των εκθέσεων του παρατηρητή, της Αστυνομίας και το φύλλο αγώνα στην Τούμπα θα μπει «λουκέτο» από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές, ενώ η ΠΑΕ θα πληρώσει πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 250.000 ευρώ.

Αναλυτικά ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει τα εξής:

Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου

Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με πρόστιμο για ρίψη αντικειμένων και άναμμα πυρσών.

 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter