Ο «άριστος» Μητσοτάκης προωθεί την εκπαιδευτική αποικιοκρατία

Ο «άριστος» Μητσοτάκης προωθεί την εκπαιδευτική αποικιοκρατία

Επέκταση της ελληνο- αμερικάνικης συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης αναμένεται από τις αρχές του επόμενου μήνα, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, 30 αμερικάνικα πανεπιστήμια θα επισκεφτούν την χώρα με σκοπό την ίδρυση παραρτημάτων.

 

Στα πλαίσια της συζήτησης του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), ενός αμερικάνικου think tank – ΜΚΟ που ειδικεύεται στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και τις διεθνείς σχέσεις, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ευελπιστεί η Ελλάδα να γίνει προορισμός διεθνών εκπαιδευτικών προσπαθειών. Πρότεινε με δύο λόγια την διεθνοποίηση της εκπαίδευσης στα πλαίσια της διεθνοποιημένης αγοράς.

Αφού πρώτα φρόντισε να ξηλώσει κάθε σπιθαμή από τον δημοκρατικό και δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων, στην προσπάθειά του να επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, να καταργήσει το άσυλο, να ιδιωτικοποιήσει σχολές, να υποστελεχώσει και να υποεξοπλίσει τα ιδρύματα, να επέμβει στον τρόπο που αυτά διοικούνται, δήλωσε αυτολεξεί «έχουμε δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία δεν έχουν καλές επιδόσεις», όχι γιατί υποχρηματοδοτούνται και αστυνομοκατούνται, αλλά γιατί «δεν μπορούσαν ως τώρα να πετύχουν τέτοιες συνεργασίες».

Στον απόηχο της τοποθέτησής του μάλιστα δήλωσε: «Το όραμά μου είναι να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο, καθώς τα αμερικάνικα ιδρύματα θέλουν να επεκταθούν στον δικό μας τόπο. Υπάρχει καλύτερος προορισμός από την Ελλάδα;», αποτελώντας τον πρώτο έλληνα πρωθυπουργό που παρουσιάζει ως δείγμα εκπαιδευτικής προόδου και προώθησης της γνώσης ένα μοντέλο εκπαιδευτικής αποικιοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει ιδιώτες δασκάλους για την δημόσια εκπαίδευση

Ο Πορτοσάλτε θέλει… «κανονική αστυνομία» στα Πανεπιστήμια (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter