Ο Αρτέμης Σώρρας στο Μαξίμου

Ο Αρτέμης Σώρρας στο Μαξίμου

Όσοι συγκρίνουν τον εμβληματικό εθνικό μας απατεώνα Αρτέμη Σώρρα με τον εμβληματικό εθνικό πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη προφανώς και υπερβάλλουν.

Διότι έχουν βέβαια ένα κοινό σημείο οι δυο τους: την επιδίωξη, όπως δηλώνουν σε όλους τους τόνους, με διαγγέλματα, παραινέσεις και γαλάζιες γραβάτες, της σωτηρίας μας. Η σωτηρία της οικονομίας, της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας και ημών των ιδίων είναι ο διακηρυγμένος κοινός στόχος τους. Από κει και πέρα όμως οι συγκρίσεις αδικούν τον πρώτο. Διότι τι έκανε ο πολλαπλώς δυσφημισμένος και κυνηγημένος Αρτέμης; Εμφάνισε μια πέτσινη, ακάλυπτη, μούφα επιταγή δισεκατομμυρίων δολαρίων με την οποία ήταν διατεθειμένος να σώσει το έθνος. Ενώ τι έκανε ο δοξασμένος και πολυχρονεμένος Κυριάκος; Εμφάνισε δεκάδες πέτσινες επιταγές ακριβώς για τον ίδιο σκοπό.

Και όμως. Ο μεν Αρτέμης πέφτει στα χέρια του εισαγγελέα και καταδικάζεται ως απατεώνας. Ο δε Κυριάκος πέφτει στα πόδια των βαρόνων και δοξάζεται ως παιδί της χελιδόνας. Γιατί, κυρίες και κύριοι; Εταξε ο Κυριάκος εθνική αποξήρανση των Πρεσπών και τελικά κολυμπάει στα κύματά τους και θέλει να κολυμπήσει μαζί του και ο ανυπότακτος ψηφοφόρος της ΝΔ, μέχρι Σαμαρά; Εταξε φωτεινή ανάπτυξη 4% κατ’ έτος και τελικά μας έχει βυθίσει στα ερέβη της ύφεσης; Εταξε πολλές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και τελικά προσθέτει στον στρατό της ανεργίας κάθε μέρα έναν λόχο; Εταξε κράτος επιτελικό και τελικά οργάνωσε κράτος ιδιωτικό; Εταξε πάταξη του νεποτισμού και τελικά όχι μόνο όρισε τον ανεψιό του θησαυροφύλακα, αλλά βόλεψε και το σόι της συζύγου; Εταξε δημοκρατική κανονικότητα και τελικά καταλήξαμε στην κανονικότητα του Χρυσοχοΐδη;

Αφήστε που προέταξε τα fitness στήθη του μπροστά στην επέλαση του κορονοϊού και εγγυήθηκε στο έθνος υγεία και μακροημέρευση, για να έχουμε τελικά τα σημερινά. Ή που μας πήρε τ’ αυτιά με την εθνική υπερηφάνεια και ύστερα χάσαμε την ακοή μας από τον ήχο των μηχανών του τουρκικού στόλου. Και, εντέλει, συγγνώμη κιόλας. Μήπως ψευδόμεθα όταν αραδιάζουμε τα παραπάνω; Δεν υπέγραψε επιταγές που αποδείχτηκαν μουσαντένιες; Και μάλιστα προς ίδιον πολιτικόν όφελος; Αντε και προς όφελος της Οικογένειας; Μήπως αμφισβητεί κανείς ότι κάθε μέρα όλο και περισσότερα μέλη τής του Κυριάκου εθνικής συνελεύσεως αισθάνονται εξαπατημένοι και εξαπατημένες; Και εφόσον υπάρχουν εξαπατημένοι και εξαπατημένες δεν υπάρχει κάπου εκεί και ο εξαπατήσας; Ο πολιτικός απατεώνας; Δηλαδή ο Σώρρας στο πηγάδι κατούρησε; Ο Αρτέμης φυλακή και ο Κυριάκος… κικικί; Δεν λέει.

Ως εκ τούτου, ας πορευτούμε εν ειρήνη, ανεργία, πανδημία, αστυνομία και κάποιοι από εμάς και εν μετανοία. Διότι ψηφίσαμε Αρτέμη-επί-εκατό για πρωθυπουργό κι ακόμη ελεεινολογούμε όσους πιστεύουν τον Σώρρα. Αναζητώντας στο λεξικό ευγενή συνώνυμα του πολιτικού απατεώνα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter