Ο Ασάνζ απαντάει στον Ισημερινό: Εξωφρενικές οι καταγγελίες εναντίον μου

Ο Ασάνζ απαντάει στον Ισημερινό: Εξωφρενικές οι καταγγελίες εναντίον μου

Μία από τις δικηγόρους που εκπροσωπεί τον φυλακισμένο πια ιδρυτή των Wikileaks εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης του Ισημερινού κατηγορώντας την πως διαδίδει ψέματα για την συμπεριφορά του πελάτης της, Τζούλιαν Ασάνζ.

Μετά τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας Λενίν Μορένο κατηγορώντας τον Τζούλιαν Ασάνζ ότι αποπειράθηκε να δημιουργήσει «κέντρο κατασκοπείας» μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, η δικηγόρος του Ασάνζ, Τζένιφερ Ρόμπινσον μίλησε στο Sky News εκ μέρους του πελάτης της.

Όπως είπε οι καταγγελίες που εξαπολύει ο Ισημερινός κατά του Ασάνζ είναι «εξωφρενικές» προκειμένου να δικαιολογήσει το λόγο που απέσυρε το πολιτικό άσυλο.

«Η κυβέρνηση του Ισημερινού διαδίδει ψέματα για τη συμπεριφορά του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του στο Λονδίνο… Ο Ισημερινός απηύθυνε εξωφρενικές κατηγορίες σε βάρος του τις τελευταίες ημέρες για να δικαιολογήσει την παράνομη επέμβαση της βρετανικής αστυνομίας στην πρεσβεία».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «ο Aσάνζ είχε “πολύ δύσκολη περίοδο” από τότε που ο πρόεδρος του Ισημερινού ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του το 2017». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter