Ο ασταμάτητος Σάντερς, το momentum και ο Τραμπ

Ο ασταμάτητος Σάντερς, το momentum και ο Τραμπ

Έλαβε την ψήφο των πολιτών στην Άιοβα και το Νιου Χάμσιρ, ενώ ετοιμάζεται να «σαρώσει» και στη Νεβάδα. Ο Μπέρνι Σάντερς έγινε ο frontrunner των Δημοκρατικών και οι εκτιμήσεις από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι δύσκολα θα χάσει το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο 78χρονος Γερουσιαστής του Βερμόντ πέρασε με εξαιρετικό «βαθμό» το τεστ της Νεβάδα, κερδίζοντας τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών για το χρίσμα των εκλογών του Νοεμβρίου. Πλέον, ο -για πολλούς επικίνδυνος… σοσιαλιστής- υποψήφιος, είναι το πρώτο φαβορί για τη θέση απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με αρκετές δημοσκοπήσεις, είναι ο μοναδικός από τους οκτώ υποψηφίους του κόμματος ο οποίος μπορεί να τα «βάλει» με τη… λαίλαπα Τραμπ.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη νίκη του Σάντερς στη Νεβάδα, ο «Independent» αναρωτιέται εάν ο Γερουσιαστής είναι εν τέλει… ασταμάτητος. «Κατάφερε δύο σημαντικά πράγματα. Έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος υποψήφιος των Δημοκρατικών ο οποίος είχε τέτοια πορεία στις τρείς πρώτες πολιτείες των προκριματικών εκλογών. Έπειτα, καθορίστηκε ως ο frontrunner του κόμματος. Φαίνεται πως κάποιοι άνθρωποι, κρατούν τα καλύτερα για τα ώριμα χρόνια της ζωής του. Τέσσερα χρόνια πριν, ο Σάντερς ηττήθηκε με 53% – 47% από τη Χίλαρι Κλίντον».

Στο κείμενο επισημαίνονται οι δηλώσεις του Σάντερς: «Είναι ξεκάθαρο πλέον, τόσο σε εμένα, όσο και στους παρατηρητές. Έχουμε ούριο άνεμο. Έχουμε το momentum».

«Ο Σάντερς δούλεψε σκληρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας ακούσει αρκετούς να χαρακτηρίζουν τις ιδέες του ως «ανεδαφικές» ή τρελές, ακόμη και εντός του Δημοκρατικού κόμματος. Με τη στήριξη των millenials (σ.σ των σημερινών 20άρηδων – 30άρηδων) αλλά και των μειονοτήτων, ο 78χρονος έφερε τον εαυτό του σε μία θέση που ίσως και να μη μπορούσε να ονειρευτεί», σημειώνεται στον Independent.

«Εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, τότε φαντάζει θέμα χρόνου στο να κλειδώσει την υποψηφιότητα, ίσω και πριν τις εκλογές των Δημοκρατικών στο Μιλγουόκι. Ωστόσο τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη. Αναμένεται η “Super Tuesday”, όταν πάνω από 12 πολιτείες θα διεξάγουν τις προκριματικές εκλογές, στις οποίες περιλαμβάνονται πεδία μαχών όπως η Νέα Υόρκη, η πόλη όπου διετέλεσε δήμαρχος ο δισεκατομμυριούχος Μπλούμπεργκ. Ο άνθρωπος που έχει ξοδέψει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια για την προώθηση της καμπάνιας του».

Όσο για το μεγάλο ερώτημα, εάν ο Σάντερς μπορεί όντως να σταθεί επάξια αντιμέτωπος του Τραμπ, ο δημοσιογράφος Andrew Buncombe σημειώνει: «Δεν υπάρχει σαφής εικόνα σχετικά με το εάν μπορεί να τον κερδίσει. Οι δημοσκοπήσεις “φανερώνουν” ότι μπορεί, αλλά ιστορικά, τα γκάλοπ σε μία τέτοια περίοδο δεν αποπνέουν τόση εμπιστοσύνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter