Ο Αθανασίου επιχειρεί ανεπιτυχώς να απαντήσει για το γλέντι με τον εθνικοσοσιαλιστή γυμνασιάρχη

Ο Αθανασίου επιχειρεί ανεπιτυχώς να απαντήσει για το γλέντι με τον εθνικοσοσιαλιστή γυμνασιάρχη

Χωρίς να απαντά επί της ουσίας, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα, αντέδρασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου στο ρεπορτάζ του Documento για το γλέντι με τον κατά δήλωσή του «εθνικοσοσιαλιστή» γυμνασιάρχη.

Ο κ. Αθανασίου, μιλά για «ανθρώπινη εκδήλωση των νικητών» αναφερόμενος στην επιτυχία της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Μυτιλήνης που ενόχλησε τους… ανιστόρητους και «ολοκληρωτικούς» του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ίδιος δηλώνει ότι απλά δέχθηκε πρόσκληση για την ταβέρνα (με το χαρακτηριστικό όνομα Υπουργείο Κραιπάλης και Καταχρήσεων στο κέντρο της Μυτιλήνης), συμπληρώνοντας ειρωνικά πως έκαναν λάθος… που δεν έστειλαν τη λίστα των προσκεκλημένων για έγκριση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, χωρίς καν να απαντά επί της ουσίς, μιλά για «τεκμήριο της αθωότητας»

Για το θέμα είχε εκδώσει ανακοίνωση το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στην οποία ανέφερε: «Μακριά από εμάς η λογική του να ενοχοποιούμε τις κοινωνικές σχέσεις, αλλά το ζήτημα είναι σοβαρό: Όταν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, μαζί με άλλα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ συνευρίσκονται, με τον κατά δήλωση του «εθνικοσοσιαλιστή» γυμνασιάρχη, ο οποίος μάλιστα έχει εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη για μια υπόθεση που έκανε αίσθηση, όχι μόνο στην τοπική μας κοινωνία, αλλά και μία σειρά από ΕΔΕ σε εξέλιξη εις βάρος του, τότε αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι το γνωστό: «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται».

Ποιος είναι όμως ο γυμνασιάρχης κ. Μακρυπούλιας;

Ο κ. Μακρυπούλιας ως γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης κατηγορείται ότι από τη θέση του δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευθούν μαθήτριες του σχολείου από τον επιχειρηματία του κυλικείου, ο οποίος τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Μετά τη δημοσιοποίηση του όλου θέματος, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης, η οποία κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του γυμνασιάρχη για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, θεωρώντας ότι δεν έπραξε τίποτα από όσα έπρεπε από το 2012 μέχρι και την απομάκρυνση του επιχειρηματία από το κυλικείο του σχολείου ως αποτέλεσμα της καταδίκης του και της δημοσιότητας που την ακολούθησε.

Ο κ. Μακρυπούλιας όμως έχει απασχολήσει επανειλημμένα για τις εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις του, στις οποίες βέβαια δεν αναφέρεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε άρθρο του με ημερομηνία 8-8-2010 στην ιστοσελίδα του http://user.sch.gr/makripulias, υπό τον τίτλο «Τι πρέπει να κάνουμε;» (για τη Χρυσή Αυγή) μεταξύ των άλλων σημείωνε τα εξής:

«…Συγκεκριμένα, η μεγάλη προσπάθεια των Εβραίων είναι η μαζοποίηση των ανθρώπων, ο περιορισμός της νοητικής τους ικανότητας, ο πρόωρος θάνατος -σωματικός και πνευματικός- όλων μας.

Λίγους μήνες πριν (25-9-09) έγραφε στην ίδια ιστοσελίδα: «…Ελληνες θυμηθείτε: ψηφίζουμε Ελληνική Αυγή και Ν. Μιχαλολιάκο για την Αθήνα και για την Ελλάδα» (για τις δημοτικές εκλογές).

Δεκάδες είναι οι ρατσιστικές αναφορές σε άρθρα του στο διαδίκτυο. Μάλιστα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ύστερα από εντολή της εισαγγελέως Αντιρατσιστικής Πολιτικής, διενεργεί προανάκριση για παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου, στην οποία ο γυμνασιάρχης ήδη κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή ως δυνάμει κατηγορούμενος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο γυμνασιάρχης έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου έπειτα από άλλη ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε εδώ και περισσότερο από τριάμισι χρόνια, για άρθρο του που είχε δημοσιεύσει στην προσωπική του ιστοσελίδα, με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου το 1973»

Περισσότερα για το ρεπορτάζ του Documento διαβάστε ΕΔΩ

Όλη η ανακοίνωση του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου:

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του σε συνεστίαση στελεχών της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μυτιλήνης, ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αντιλαμβάνομαι ότι η τεράστια επιτυχία της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Μυτιλήνης πλήγωσε τους «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά δεν εξηγείται η ενόχλησή τους για μια καθόλα ανθρώπινη εκδήλωση των νικητών.

Και βέβαια με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή τους να συμμετάσχω στη σεμνή και κόσμια γιορτή τους και θα το ξανακάνω αν και όποτε προσκληθώ.

Προφανώς, ο κ. Βαρελτζής έκανε ένα λάθος: Δεν έστειλε τη λίστα των προσκεκλημένων στον ΣΥΡΙΖΑ προς έγκριση!!

Τέλος, να υπενθυμίσω στους ανιστόρητους και «ολοκληρωτικούς» του ΣΥΡΙΖΑ ότι το «τεκμήριο Αθωότητας» είναι κατάκτηση του Ελληνικού νομικού πολιτισμού και συστατικό στοιχείο του Κράτους Δικαίου. Αποτελεί δε για μεν τους νομικούς, νομική υποχρέωση για δε τα εν γένει νομικά πρόσωπα βασική δεοντολογική αρχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter