Ο άτιμος «Στρατηγός Χιονιάς»!

Ο άτιμος «Στρατηγός Χιονιάς»!

Αυτός ο Φεβρουάριος φαίνεται για την Αθήνα και την κυβέρνηση είναι ο μήνας της κολοκυθιάς.

Λίγο το lockdown, λίγο οι ΜΕΘ, λίγο τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι, μπαφιάσανε τα παιδιά της κυβέρνησης. Μου θυμίζει το λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου.

Είπαν να παίξουν λοιπόν ένα ξεχασμένο παιχνίδι των αλληλοεξυπηρετήσεων που το έφερε στο φως, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της, η ΝΔ. Τα παιδία παίζει, αλλά το ερώτημα είναι πως παίζει; γιατί αν το παιχνίδι δρομολογείται εις βάρους του ελληνικού λαού, τότε παίζει ένα παιχνίδι στημένο και χρήζει διερεύνησης.

Και τότε άρχισε ο καβγάς. Ποίος φταίει για το χάος που δημιουργήθηκε; Και γιατί να φταίει αυτός, να φταίει ο άλλος, και γιατί να φταίει ο άλλος, να φταίει αυτός… Άντε να βγάλεις άκρη.

Ο Μάκης Βορίδης κι ο Γιώργος Πατούλης είπαν ότι φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπαν ότι δεν φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ και έριξαν την ευθύνη στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ουσιαστικά για τους κ. Γεραπετρίτη και Χρυσοχοϊδη φταίει ο Θεός και «ο στρατηγός χιονιάς» για την κατάσταση, κατά το γνωστό του κ. Πολύδωρα που έλεγε ότι για τις φωτιές το 2007 «έφταιγε ο στρατηγός άνεμος».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο ιδιωτικός κατασκευαστικός κολοσσός ΤΕΡΝΑ έφτιαξε το έργο της Εθνικής Οδού που την έκλεισε για ώρες ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Χρυσοχοϊδης για να μην θρηνήσουμε θύματα ή στη καλύτερη περίπτωση άσκοπη ταλαιπωρία πολιτών.

Βάσει του νόμου 4663/20 που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο από την ΝΔ, προβλέπεται η επιβολή προστίμου στην εταιρία σε περίπτωση που η κυκλοφορία διακοπεί, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων για πάνω από μία ώρα.

Το πρόστιμο κυμαίνεται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού.

Εννοείται βέβαια πως είναι υποχρεωμένη η ιδιωτική εταιρία που έφτιαξε τον δρόμο να τον κρατάει ανοικτό και καθαρό για την ασφάλεια των οδηγών εκτός εάν…. Πρόεδρος της ιδιωτικής εταιρίας είναι πεθερός υπουργού.

Όλοι οι κανόνες ξέρετε έχουν τις εξαιρέσεις τους και οι νόμοι τα παραθυράκια τους για να μπορεί το σύστημα κυβερνητικών εξυπηρετήσεων να βρίσκει τις βολές του και να διαιωνίζεται.

Εδώ στο σοβαρό θέμα του εμβολίου, που έπρεπε να εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα άνθρωποι που χρήζουν ανάγκης και η αλληλοεξυπηρέτηση κολλητών, μπατζανάκηδων και φίλων πήγε σύννεφο, σε άλλα θέματα λιγότερο σημαντικά θα έμεναν πίσω; Άλλωστε οι εξυπηρετήσεις είναι στο DNA του κυβερνώντος κόμματος.

Κανονικά έπρεπε η Κυβέρνηση, βάσει νόμου, να επιβάλλει πρόστιμο στην εταιρία επειδή δεν φρόντισε να παραμείνει ανοικτή η Εθνική Οδός. Δηλαδή να έχει εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να καθαρίζουν τους δρόμους, να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα και να μην κοπεί η Ελλάδα στα δύο.

Αντί για αυτό, αποφάσισε ο κ. Χρυσοχοϊδης να την κλείσει προληπτικά για να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ η εταιρία, αφού ο δρόμος έκλεισε με κρατική εντολή και όχι λόγω ανικανότητας της εταιρείας να εκπληρώσει τη κατά νόμο υποχρέωσή της.

Αυτά συμβαίνουν όταν ο πεθερός του κ. Γεραπετρίτη είναι ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας, που θα υποχρεούτο να πληρώσει το πρόστιμο, εάν δεν κατάφερνε να κρατήσει την εθνική οδό ανοικτή κατά τη διάρκεια του χιονιά.

Αλήθεια κ. Χρυσοχοϊδη εσείς που μέχρι τις παραμονές των εκλογών του 2019 βρισκόσασταν σε κάθε προεκλογική ομιλία της κ. Γεννηματά δίπλα της και μετά τις εκλογές πήρατε χρυσή μεταγραφή στην ΝΔ, εάν παραμένατε στο ΚΙΝΑΛ δεν θα το ψάχνατε το θεματάκι αυτό; Δεν θα κάνατε ερωτήσεις και επερωτήσεις για να βγάλετε καμία άκρη;

Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Εδώ μιλάμε για άλλη μία οικογενειακή υπόθεση, πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αλληλοεξυπηρετήσεις μέσα στην οικογένεια; Πόσο μάλλον, όταν αυτός που πρόθυμα κάνει την εξυπηρέτηση, ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν είναι της οικογένειας, αλλά σώγαμπρος!

Με ποιόν άλλο τρόπο λοιπόν ο άνθρωπος να δείξει την αφοσίωσή του; Όπως βλέπετε έχει πάρει παραμάσχαλα όλο το δύσκολο έργο της κυβέρνησης, ώστε η Νέα Δημοκρατία να πιστεύει ότι μένει αμόλυντη από αυταρχικές και άλλες πρακτικές. Δεν τα κάναμε εμείς, ένας «ξένος» το έκανε θα μας λέει η Νέα Δημοκρατία αργότερα! Και που είστε ακόμη…

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ /μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter