Ο αξιότιμος μάρτυρας κ. Παναγιωτάκης

Ο αξιότιμος μάρτυρας κ. Παναγιωτάκης

Αλλοθι στον Δημήτρη Λιγνάδη πρόσφερε με την κατάθεσή του στη 19η ανακρίτρια ο καλός του φίλος Διονύσης Παναγιωτάκης. Αξιο απορίας είναι ωστόσο το γεγονός ότι ο ίδιος πριν από περίπου 20 ημέρες δήλωνε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι γνώριζε διάφορα απ’ όσα συνέβαιναν στο θέατρο.

Ως μάρτυρες του σκηνοθέτη και ηθοποιού εμφανίστηκαν στη Δικαιοσύνη ο θεατρικός παραγωγός, ιδιοκτήτης της Αθηναϊκά Θέατρα ΑΕ και του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Διον. Παναγιωτάκης και η ηθοποιός πρώην σύζυγός του και πρώην υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Σημίτη Ελένη Κούρκουλα, η οποία προσφάτως είχε δηλώσει ότι «ο κάθε Ελληνας ήταν ένας μικρός Τσοχατζόπουλος». 

Αμφότεροι στενοί φίλοι τού κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, έσπευσαν κατόπιν πρόσκλησης του Αλέξη Κούγια να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τον Δ. Λιγνάδη, σε αντίθεση με δύο άλλους προτεινόμενους από τον συνήγορο του Λιγνάδη μάρτυρες, οι οποίοι εγκαίρως εξέδωσαν ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι αφενός δεν γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης, αφετέρου δεν είχε ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη τους ώστε να καταθέσουν.

Κατέθεσαν στις αρχές μόνο την πληροφορία

Οπως αποκάλυψε το documentonews.gr, Διον. Παναγιωτάκης και Ελ. Κούρκουλα κατέθεσαν ότι τον Αύγουστο του 2015, περίοδο κατά την οποία ένας από τους καταγγέλλοντες κατηγορεί τον Λιγνάδη ότι τον βίασε στην Επίδαυρο, βρίσκονταν μαζί με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό στην Ιθάκη. Οι δυο τους αρκέστηκαν να καταθέσουν στις αρχές την παραπάνω πληροφορία χωρίς να ρωτηθούν για οτιδήποτε άλλο.

Προκαλεί ωστόσο εντύπωση το γεγονός ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και σε ερώτηση κατά πόσο περίμενε να υπάρξει αυτό το τσουνάμι καταγγελιών δήλωσε γνώστης διάφορων περιστατικών τα οποία λάμβαναν χώρα στους κόλπους του θεάτρου. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Πολλά απ’ αυτά τα ξέρουμε όλοι που ασχολούμαστε μ’ αυτήν τη δουλειά. Εγώ κάνω 35 χρόνια αυτήν τη δουλειά. Τα έχουμε ακούσει. Αλλά όταν αυτοί στους οποίους έχουν συμβεί δεν σε εξουσιοδοτούν να τα επικοινωνήσεις, να τα πεις, να τα διορθώσεις, λες “δεν μου πέφτει λόγος”». 

Ο Διον. Παναγιωτάκης παραδέχτηκε στην ίδια συνέντευξη ότι «οι παραγωγοί έχουμε ευθύνη, γιατί αυτά τα πράγματα γίνονταν στους χώρους μας. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και άλλα πολλά περιστατικά τα οποία δεν γνωρίζετε». «Νιώθω λίγο ένοχος γιατί αυτό το πράγμα το ήξερα και ίσως δεν είχα το θάρρος να το πω. Από την άλλη νιώθω μια χαρά που επιτέλους θα τακτοποιηθεί ο χώρος. Με αυτούς για τους οποίους γνώριζα απέφυγα να συνεργαστώ. Ομως με ανθρώπους για τους οποίους καταγγέλλονται πράγματα έχει τύχει να συνεργαστώ» κατέληξε.

Για την ιστορία, πάντως, στο θέατρο Παλλάς, ιδιοκτησίας Παναγιωτάκη, ο Λιγνάδης είχε ανεβάσει την παράσταση «Μπίλλυ Ελιοτ», ενώ σκηνές του θεατρικού ομίλου Παναγιωτάκη έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορες από τις οντισιόν του προφυλακισθέντος ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Οι φίλοι με το «χρυσό» παρελθόν

Ο θεατρικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του Action 24 δεν απασχολεί πρώτη φορά την επικαιρότητα. Οπως έχει αποκαλύψει το Documento, ήδη από τον Απρίλιο του 2018 εταιρεία με την επωνυμία Global Tree ΑΕ, της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Διον. Παναγιωτάκης, είχε συμμετάσχει με ποσό περίπου 5 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου εφημερίδας. Ο Παναγιωτάκης ωστόσο είναι γνωστός και εξαιτίας των σχέσεων του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, γεγονός που φαίνεται ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ η πρώην σύζυγός του Ελ. Κούρκουλα. Ο θεατρικός παραγωγός κατόρθωσε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας να χαρακτηριστεί πολιτικός παράγοντας μπαίνοντας σε ιδιότυπο πολιτικό λόμπι.

Το πόσο στενές επαφές διατηρούσε ο Βαγγ. Βενιζέλος με το ζεύγος Κούρκουλα – Παναγιωτάκη αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούσε το σπίτι των τελευταίων στο Κολωνάκι για να παραθέτει δείπνα υψίστης σημασίας και να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα δείπνο τον Μάιο του 2017 στο οποίο πέραν των δύο οικοδεσποτών παρευρέθηκαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς –εν ενεργεία τότε– Μιχάλης Σάλλας. Και αυτό γιατί συμπίπτει με την περίοδο που ο Διον. Παναγιωτάκης έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης από την Τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά την πληρωμή των δανείων που έλαβε από αυτή. Συγκεκριμένα, ενώ η τράπεζα όφειλε να καταγγείλει τα δάνειά του, τα οποία δεν αποπληρώνονταν επί χρόνια, ενώ πολλά εξ αυτών ήταν ακάλυπτα, δεν το είχε κάνει.

Την εποχή ωστόσο που ο Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών ο Παναγιωτάκης είχε συνάψει και δύο χρυσοφόρες συμβάσεις με εταιρεία στοιχημάτων. Οπως είχε αποκαλύψει το περιοδικό Hot Doc το 2012, αφορούσαν τη μετάδοση δευτεροκλασάτων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αντί συνολικού τιμήματος που άγγιζε το 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο η αγορά έκρινε τότε ιδιαιτέρως υψηλό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter