Ο αχταρμάς Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη

Ο αχταρμάς Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη

Γενικολογίες, αντιφάσεις, προεκλογικά πυροτεχνήματα και τετριμμένες χιλιοειπωμένες φράσεις χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο στην ηγεσία του κόμματός του.

Η κοινωνική δικαιοσύνη έγινε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «παροχολογία» και «λαϊκισμός», ενώ οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανακούφιση των βαρών για άλλα στελέχη του έγιναν «κλοπή» του προγράμματος της Ν.Δ.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην υποσχέθηκε τίποτα στους νέους για εργασία, όπως δεν υποσχέθηκε τίποτα για μισθούς και συντάξεις, εξάλλου είναι κοινώς γνωστό πως αντιτίθεται στην ενίσχυση της εργατικής νομοθεσίας, των εργατικών κεκτημένων, στις συλλογικές συμβάσεις αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά από συνθήματα ο λόγος του ήταν γεμάτος.

Διαβάστε εδώ: Η ανατριχιαστική ανάρτηση της ΟΝΝΕΔ

Μεταξύ των άλλων, και ενώ ζητά εκλογές εδώ και τρία χρόνια «απαγόρευσε» στο κυβερνών κόμμα να κάνει προγραμματισμό 4ετίας!

Ο λόγος είναι απλός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει ο ίδιος πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, οπότε κάτι τέτοιο θα ήταν… περιττό! (Στον επόμενο τόνο θα μπορούσε να πει πως δεν χρειάζονται εκλογές)

Για τον κύριο Μητσοτάκη ο ίδιος φέρεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα χωρίς λαϊκισμό αλλά παράλληλα δεν ξεχνά να τάξει:

  • Μείωση της φορολογίας εισοδήματος στο 20% εντός μιας διετίας.
  • Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5% εντός μιας διετίας.
  • Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
  • Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9%.
  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Αυτό βέβαια που δεν θέλει ο Μητσοτάκης είναι να αγγίξουν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα μέρος από το πλεόνασμα.

Εξάλλου, όπως φαίνεται όλα αυτά θα κατευθύνονται στους «φίλους» του, έχοντες και κατέχοντες…

«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού κι εφόσον, εγώ πιστεύω, την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα το εφαρμόσει με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα από την επόμενη μέρα των εκλογών», είπε ο κ. Μητσοτάκης που κατόρθωσε να ρίξει το κόμμα του στα οικονομικά “βράχια” και να ψάχνει γιατρειά στο νόμο Κατσέλη, που ως ΝΔ δεν ήθελε να υποστηρίξει παλαιότερα

Εξάλλου ό,τι προβλέπει ο κ. Μητσοτάκης κρύβει τη δεύτερη ανάγνωση: να παραδώσει το κράτος και την κοινωνική δικαιοσύνη στους ιδιώτες…

Όπως όταν αναφέρεται στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών…

Σύμφωνα με το παραμύθι του κυρίου Μητσοτάκη, όταν η οικονομία πάρει μπροστά, τότε θα φτάσουν και οι επενδυτές…

Αλλά επειδή ο κ. Μητσοτάκης είναι και του σαλονιού και του λιμανιού, προτίμησε να κάνει μια πιο γλαφυρή μεταφορά:

Είπε, ότι θα «απελευθερώσει» τον ιδιωτικό τομέα «από τη θηλιά που του έχει κρεμάσει στο λαιμό του ο κ. Τσίπρας».

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως παρουσιάζει μια «εικονική πραγματικότητα».

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Μητσοτάκης παρέλειψε να πει πως αυτή την «εικονική πραγματικότητα» την παρουσιάζουν όλα τα διεθνή πρακτορεία και την παραδέχονται με δηλώσεις του επιφανείς ευρωπαίοι πολιτικοί τους οποίους μέχρι προχθές είχε βάλει κάντρο στο σαλόνι του.

Και για να «δέσει» το κερασάκι, ο κ. Μητσοτάκης που έχει παραδοθεί στην ακροδεξιά του κόμματός του, χρησιμοποίησε το συναίσθημα αναφερόμενος στο θέμα της πΓΔΜ κλείνοντας το μάτι στους «μακεδονομάχους» ελπίζοντας στις αντιδράσεις τους κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Για το κόμμα του που είχε δεχθεί τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και αφού η κυβέρνηση πέτυχε έναντι των Σκοπίων το «erga omnes», η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή…

Εξάλλου γι’ αυτό παραποίησαν στην ερμηνεία του και το έγγραφο των Wikileaks.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε λίγος για το κόμμα του αλλά και λίγος για την Ελλάδα…

Υ.Γ. Πάντα τηρεί σιγή ιχθύος για όλες τις κατηγορίες και τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο ίδιος και στελέχη του κόμματός του: Λίστες, πόθεν έσχες, Siemens, Novartis, υπόθεση Energa και τόσες άλλες «ων ουκ έστιν αριθμός»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter