Ο Αυγενάκης αγνοεί FIFA – UEFA

Ο Αυγενάκης αγνοεί FIFA – UEFA

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης αγνοεί προκλητικά FIFA και UEFA! Οι διεθνείς ομοσπονδίες από τις 24 Σεπτεμβρίου έχουν ζητήσει με επιστολή τους από τον Αυγενάκη να προγραμματιστεί συνάντηση, ώστε να εναρμονιστεί ο νέος αθλητικός νόμος με την Ολιστική Μελέτη σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ. Ο υφυπουργός δεν τους έχει απαντήσει ακόμα και γι’ αυτό η FIFA επανήλθε στο θέμα ζητώντας εκ νέου συνάντηση. Την σχετική επιστολή υπογράφει η Επικεφαλής Υπεύθυνη Διακυβέρνησης Ομοσπονδιών Μελών της FIFA, Λάουρα Ντίτζακ.

Σε Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ αναφέρονται τα εξής: «Με νέα επιστολή της στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η FIFA επανέρχεται στο θέμα της εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Ολιστική Μελέτη της UEFA για την Ε.Π.Ο. Η επιστολή αποτελεί συνέχεια της κοινής επιστολής που είχαν στείλει στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 FIFA και UEFA στον κ. Αυγενάκη, με την οποία ζητούσαν από τον υφυπουργό αθλητισμού τη συνέχιση των συζητήσεων «για τον ελληνικό Αθλητικό Νόμο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμβατότητά του με το αυτοδιοίκητο της Ε.Π.Ο.».

Η FIFA αναφέρει στη νέα της επιστολή ότι δεν έχει λάβει απάντηση σε αυτή που έστειλε στις 24 Σεπτεμβρίου και ζητά από τον υφυπουργό Αθλητισμού να ορισθεί συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί η εναρμόνιση της ελληνικής αθλητικής νομοθεσίας με την Ολιστική Μελέτη της UEFA για την Ε.Π.Ο. και το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου».

Αναλυτικά η επιστολή της FIFA: «Σας παραπέμπουμε στην κοινή επιστολή των FIFA και UEFA της 24ης Σεπτεμβρίου 2021 (βλ. συνημμένο). Δυστυχώς δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση από το αξιότιμό Γραφείο σας. Δια της παρούσης, θα θέλαμε και πάλι να σας παρακαλέσουμε να προτείνετε κατάλληλες ημερομηνίες κατά τις οποίες θα μπορέσουν οι αντιπροσωπείες μας να έρθουν στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν με τους εκπροσώπους του Γραφείου σας. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας στο θέμα αυτό. Με εκτίμηση, Λάουρα Ντίτζακ, Επικεφαλής Υπεύθυνη Διακυβέρνησης Ομοσπονδιών Μελών FIFA».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter