Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει στα Πανεπιστήμια

Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει στα Πανεπιστήμια

Τελικά τα κατάφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έβγαλε τους φοιτητές στους δρόμους.

Κάτι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κάτι η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, κάτι οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη ότι «κάποιοι θέλουν νέο Γρηγορόπουλο», κάτι ο ξυλοδαρμός και οι συλλήψεις φοιτητών κατάφερε να προκαλέσει κύμα καταλήψεων στις περισσότερες σχολές της χώρας.

Και από εκεί που εδώ και πολλά χρόνια η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου γιορταζόταν με μια εθιμοτυπική και φθίνουσα με τα χρόνια πορεία, φέτος είναι τέτοια η ορμητικότητα του φοιτητικού κινήματος που αναμένεται μεγαλειώδης.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς ακολουθώντας τα παραδείγματα των προδιδακτορικών αλλά και των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων που με αυταρχισμό και σκληρότητα αντιμετώπιζαν τους φοιτητές, δημιούργησε κλίμα αντίδρασης, μόλις τεσσεράμισι μήνες από την άνοδό της στην εξουσία.

Εντείνοντας τη σιδηρά πυγμή του δόγματος «νόμος και τάξη» και αφήνοντας ουσιαστικά ανεξέλεγκτες τις αστυνομικές δυνάμεις στην καταστολή, οδήγησε σε μια πλέον ανεξέλεγκτη αντίδραση.

Με τη συμβολή μάλιστα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως που η ίδια είχε νομοθετήσει όχι απλώς την κατάλυση κάθε ασύλου, αλλά την ελεύθερη εισβολή όποτε το κρίνει η ΕΛΑΣ ότι συντελούνται αξιόποινες πράξεις στα Πανεπιστήμια.

Και οδεύουμε σε δύο πανφοιτητικά συλλαλητήρια την Πέμπτη αλλά και την Κυριακή. Ο δημοκρατικός κόσμος που είναι σίγουρο ότι θα συμμετέχει σε αυτά θα πρέπει να προστατεύσει τις κινητοποιήσεις από τις προβοκάτσιες που σίγουρα θα προσπαθήσουν γίνουν από διάφορες πλευρές.

Οι ακροδεξιές αυταρχικές πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να περάσουν.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter