Ο Βαρβιτσιώτης κατά Μητσοτάκη: Ζητά «κρατικοποίηση» φαρμακευτικών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Video)

Ο Βαρβιτσιώτης κατά Μητσοτάκη: Ζητά «κρατικοποίηση» φαρμακευτικών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Video)

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ξάφνιασε και το ίδιο του το κόμμα, μιλώντας για κρατικοποίηση φαρμακευτικών εταιριών κάτι που αρνήθηκε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την οποία ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα για τα εμβόλια, τόνισε ότι «σε λίγο κ. Τσίπρα θα μας πείτε να κρατικοποιήσουμε τις φαρμακευτικές».

Ήταν τότε, όταν στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας είχε επαναλάβει την πρότασή του ώστε να εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση πατέντες εμβολίων για να παραχθούν από όσα κράτη-μέλη έχουν τη δυνατότητα.

Και παρά το ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει τότε να «διασκεδάσει» την πρόταση Τσίπρα πατώντας στα νεοφιλελεύθερα αντανακλαστικά των βουλευτών του, υπουργός της κυβέρνησή του, και συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε ανοικτά υπέρ της κρατικοποίησης φαρμακευτικών εταιρειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Μιλάμε ουσιαστικά την άμεση… ευρωπαϊκοποίηση, για να μην πω κρατικοποίηση της εγκατάστασης της εταιρείας, και την παροχή της λειτουργίας της μόνο για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως γίνεται και στα κράτη, που κάποια στιγμή μπορεί μία κρατική οντότητα, ένα κράτος, να πει εθνικοποιώ μία επιχείρηση, την εθνικοποιώ σήμερα και από αύριο το πρωί δουλεύει για μένα», είπε συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σημειώνεται πως η πρόταση για να εξασφαλιστούν οι πατέντες από την Ε.Ε. είχε γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ηλία Μόσιαλο σε άρθρο στην γερμανική εφημερίδα FAZ τον περασμένο Μάρτιο.

Από τη θέση αυτή υπαναχώρησε ο πρωθυπουργός προ ημερών απαντώντας στη Βουλή στον Αλέξη Τσίπρα, επιλέγοντας μάλιστα ειρωνείες και υψηλούς τόνους…

Τι τώρα υποστηρίζει η Ν.Δ., ίσως ούτε κι αυτή ξέρει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter