Ο Βαρδινογιάννης ζητούσε μια «σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση για το Mega από το ΕΣΡ»

Ο Βαρδινογιάννης ζητούσε μια «σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση για το Mega από το ΕΣΡ»

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήταν τόσο πυκνά σε εξελίξεις για την τύχη των 420 εργαζόμενων του Mega Channel.

Κι ενώ η επόμενη μέρα είναι πολύ δυσοίωνη για το μέλλον εργαζομένων και καναλιού, έχει σημασία το ρεπορτάζ. Αυτό κάναμε και στο Mega, αυτό και τώρα …για το Mega!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν, ο μεγαλομέτοχος του Mega απαιτούσε από το ΕΣΡ μια γραπτή γνωμοδότηση ότι το κανάλι θα εξαιρεθεί από τον νόμο που προβλέπει ότι όποιο κανάλι δεν καταθέσει αίτηση αδειοδότησης θα πρέπει να κλείσει τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Στην πραγματικότητα, λένε πηγές μας ο κ. Βαρδινογιάννης ζητούσε μια «σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση για να μείνει ανοιχτό ένα κανάλι που δεν θα έκανε αίτηση αδειοδότησης χωρίς καν να έχει υποβάλλει αίτηση. Ήθελε να είναι εξασφαλισμένος πριν από τους άλλους επιχειρηματίες, ενώ δεν ήταν καν γνωστό αν τελικά θα υπέβαλλε αίτηση άδειας με άλλη εταιρεία που θα απορροφούσε το Mega».

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με τροπολογία που θα άλλαζε την πρόβλεψη του ισχύοντος νόμου. Κάτι τέτοιο όμως δεν ζητήθηκε από την πλευρά του Mega.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η πλευρά των μετόχων του Mega ήθελε μια ευνοϊκή μεταχείριση έναντι της υπόλοιπης αγοράς χωρίς κανένα εχέγγυο.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι το Mega οδηγείται στο «μαύρο» που θα φέρει η καταληκτική ημερομηνία της 27 Φεβρουάριου με αποκλειστική ευθύνη παραλείψεων των παλαιών και των νέων του μετόχων.

Η «ορφανή άδεια» που δεν διεκδικήθηκε χθες από κάποια εταιρεία είναι μια ακτίνα ελπίδας για τους εργαζόμενους που έχουν μείνει απλήρωτοι εδώ και 16 μήνες αλλά σκέφτονται και τις αποζημιώσεις τους και πώς θα τις διεκδικήσουν στην ακραία περίπτωση λουκέτου.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη ενημέρωσε ότι μόνο με κάποιον συνεταίρο θα μπορούσε να την διεκδικήσει.

Όμως μια ορφανή άδεια, δεν σημαίνει ότι θα διεκδικηθεί από έναν μνηστήρα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter