«Ο Βαρουφάκης δεν είναι ήρωας, ο Τσίπρας είναι ένας τραγικός χαρακτήρας» – Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο Docville, την Κυριακή με το Documento

«Ο Βαρουφάκης δεν είναι ήρωας, ο Τσίπρας είναι ένας τραγικός χαρακτήρας» – Ο Κώστας Γαβράς μιλάει στο Docville, την Κυριακή με το Documento

-Ο Κώστας Γαβράς συζητά με τον Κωνσταντίνο Καϊμάκη για τη νέα ταινία του «Ενήλικοι στην αίθουσα».

«Ο Βαρουφάκης δεν είναι ήρωας. Απλώς είναι ένας έμπειρος οικονομολόγος που ξέρει καλά το θέμα του, γράφει και μιλάει σωστά και έχει ζήσει από πρώτο χέρι τα γεγονότα. Ο Τσίπρας, από την άλλη, είναι ένας τραγικός χαρακτήρας που είχε το ηθικό πλεονέκτημα που του χάρισε ο λαός για να αλλάξει τα πράγματα, αλλά δεν τα κατάφερε», λέει μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης.

-Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για την «Αποκάλυψη» που σκηνοθετεί στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

-Οι Forensic Architecture, υποψήφιοι για το βραβείο ΤΑΤΕ Turner το 2018, παρουσιάζουν στο State of Concept Athens την πρώτη τους έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο «Βία, Γρήγορη και Αργή» σε επιμέλεια της Ηλιάνας Φωκιανάκη. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

-Ο Ορφέας Αυγουστίδης μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για την παράσταση «Μέθοδος Γκρόνχολμ» και για τον κοινωνικό δαρβινισμό της εποχής μας.

-Ο 93χρονος Κώστας Καραγιάννης ξετυλίγει τις αναμνήσεις του για το θρυλικό εμποροραφείο του που ορθώνεται στην Αμαλιάδα εδώ και έναν αιώνα. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Ο δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ Θωμάς Σίδερης γράφει για την ιστορία των προσφυγικών οικισμών στον Πειραιά, με αφορμή τον ιστορικό περίπατο Λιπάσματα Project.

-Με τίτλο «Γάλατα και φάρμακα εσείς – λογοτεχνικά βιβλία εμείς», διοργανώνεται στις 6/10 εκδήλωση στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (10.00 – 18.00). Η Ηλέκτρα Ζαργάνη γράφει γι’ αυτό. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter