O Bαρουφάκης… φαντάζεται το ΜΕΡΑ25 ως νέα «Φιλική Εταιρεία»! (Photos)

O Bαρουφάκης… φαντάζεται το ΜΕΡΑ25 ως νέα «Φιλική Εταιρεία»! (Photos)

Τις θέσεις του για την ανάγκη να ενισχυθεί η εθνική ενότητα, να αναπτυχθεί η ελληνική περιφέρεια και να γίνουν πολιτικοί αγώνες για μια διαφορετική Ευρώπη, ανέπτυξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά την περιοδεία του στην Βοιωτία, την Εύβοια και την Φωκίδα και την Φθιώτιδα, όπου πραγματοποίησε πλήθος επαφών στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος.

Από τη Φθιώτιδα ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας στην έκκληση του αντιπεριφερειάρχη Ηλία Κυρμανίδη για να αντιμετωπιστούν με εθνική ενότητα τα προβλήματα υποστελέχωσης, πενιχρής χρηματοδότησης κ.α. τόνισε:

«Οι κομματικές ταυτότητες πρέπει να μένουν έξω από την αίθουσα των συζητήσεων και το ΜέΡΑ25 επιδιώκει να λειτουργούμε ως μια νέα Φιλική Εταιρεία για το καλό της πατρίδας μας που συνεχίζει να ερημοποιείται και να πλήττεται από την κρίση».

Νωρίτερα στην Άμφισσα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 δήλωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται για μια διαφορετική Ευρώπη, μια Ευρώπη που να μην καταστρέφει τους λαούς της, για μια Ελλάδα που πρέπει να σταματήσει να ασφυκτιά, σε μια Ευρώπη που εκδημοκρατίζεται».

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης ότι:

«Πηγαίνουμε σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα γιατί η περιφέρεια βρίσκεται σε υποανάπτυξη και ερημοποίηση. Η περιοδεία μας αυτή είναι πολύτιμη γιατί μαθαίνουμε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία στο πλαίσιο μιας νέας Φιλικής Εταιρείας δηλαδή στο πλαίσιο μιας νέας Εθνικής Συμφιλίωσης να βρούμε κοινό τόπο, ιδίως στις τοπικές κοινωνίες που η καρδιά της δημοκρατίας ακόμη πάλλεται.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το ιστορικό και μαρτυρικό Δίστομο όπου μαζί με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε το Μαυσωλείο Διστόμου και το Μουσείο θυμάτων Ναζισμού και εξέφρασε τη στήριξη του ΜέΡΑ25 στον αγώνα που κάνουν οι δημοτικές αρχές του Διστόμου για αποκατάσταση της δικαιοσύνης ενώ παράλληλα διαμήνυσε σε όλους τους τόνους πως ο αγώνας κατά του φασισμού δεν έχει τελειώσει.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Ελαιουργικό Αγροτικό Συνεταιρισμό ‘Αμφισσας και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του κ.Ηλία Ξηρό για τα προβλήματα του κλάδου τους υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα η χώρα μας να αποκτήσει ένα νέο υγιές συνεταιριστικό δυναμικό με τους παραγωγούς μετόχους της υπεραξίας τους, καθώς και με την δημιουργία «τράπεζας αγροτικών σπόρων» που θα επιτρέπουν την «καθαρή ελληνική αγροτική παραγωγή».

Στο Εργατοϋπαλληλικό κέντρο της Φωκίδας τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος κ.κ. Ε.Αγγελόπουλος και Σ.Γιαννοσπύρος και ενημέρωσαν τον κ.Βαρουφάκη για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων καθώς και την άνθηση της «ενοικίασης εργαζομένων». Το ΜέΡΑ25 – όπως τους τονίσθηκε – θα είναι δίπλα τους για να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα τους, αλλά και την αντιστροφή της ερημοποίησης της περιοχής.

Στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδας στην ‘Αμφισσα οι φοιτητές και οι καθηγητές, εξέφρασαν στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 την αγωνία τους για το μέλλον τους «καθώς τόσο οι πρόχειροι και επιπόλαιοι σχεδιασμοί της προηγούμενης κυβέρνησης -όπως είπαν – όσο και η εγκατάλειψη τους από τη σημερινή κυβέρνηση, έχουν απαξιώσει τα τμήματα που ακόμη λειτουργούν, με αποτέλεσμα να νιώθουν πλήρως εγκαταλελειμμένοι». Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αφού άκουσε τους προβληματισμούς τους και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα τους, υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα φέρει το θέμα στη βουλή και θα είναι δίπλα τους.

Στην συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Φωκίδας υποδέχθηκε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 , όπου ο πρόεδρος Β. Αυγερινός υπογράμμισε «την έντονη ανησυχία του για την ερημοποίηση της περιοχής και τα πολλά προβλήματα τα οποία παραμένουν χωρίς λύση κα διέξοδο». Ο κ. Βαρουφάκης συζήτησε αναλυτικά τα θέματα που του ετέθησαν και τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 θα τα φέρει στη βουλή αλλά και θα είναι σε διαρκή συζήτηση με το Επιμελητήριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter