Ο βαρύμαγκας

Ο βαρύμαγκας

Δεξιά μαγκιά και φιλελέ καουμποϊλίκι εξέπεμψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με τη δήλωσή του «ξέρουμε από τις πινακίδες των αυτοκινήτων ποιοι πήγαν στα διόδια.

Η πολιτεία γνωρίζει ποια αυτοκίνητα και πέρασαν και θα περάσουν τα διόδια». Το πολιτικά τσαμπουκαλίδικο ύφος χρησιμοποιείται για να εμπεδωθεί η γραμμή της ατομικής ευθύνης για τη δημόσια υγεία. Δεν είναι η κυβέρνηση αρμόδια για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά οι υπήκοοί της που πάνε εκδρομές. 

Αλλά η εξουσία τούς ξέρει, μέχρι και τους αριθμούς κυκλοφορίας τους έχει και θα τους τιμωρήσει. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ λέει στους νοσηλευτές που δεν έχουν γάντια να πλένουν τα χέρια τους με αντισηπτικό και το κράτος, αντί να επιτάξει, αποζημιώνει τις κλίνες ΜΕΘ που διαθέτουν οι ιδιώτες σε διπλάσια τιμή απ’ ό,τι στο παρελθόν. Γι’ αυτό η ευθύνη μεταβιβάζεται στους υπηκόους…

Χωρίς εξαιρέσεις

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ο σκληρός στην επιτροπή που αποφασίζει τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού. Είναι αυτός που δεν θέλει εξαιρέσεις και δύσκολα αναγνωρίζει αντικειμενικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιηθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αναγνώριζε ούτε την ιδιαιτερότητα του δημοσιογραφικού επαγγέλματος με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Οταν η ΕΣΗΕΑ επικοινώνησε ζητώντας να μπορούν οι δημοσιογράφοι να κυκλοφορούν με την επίδειξη της ταυτότητάς τους ο Ν. Χαρδαλιάς ήταν αυτός που διαφώνησε με την ικανοποίηση του αιτήματος. Ακόμη και όταν οι συνεργάτες του του επισήμαναν πως κάνει λάθος, εκείνος επέμενε και ρωτούσε πόσα μέλη έχει η ΕΣΗΕΑ, γιατί του φαινόταν υπερβολικό να δώσει εξαίρεση σε χιλιάδες εργαζόμενους. Από τύχη οι δημοσιογράφοι σήμερα δεν κάνουν ρεπορτάζ κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter