Ο Βασίλης Δημάκης διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας

Ο Βασίλης Δημάκης διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας

Διέκοψε την απεργία πείνας ο νεαρός κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού και φοιτητής στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής, Βασίλης Δημάκης. Σε δύο ημέρες θα εξεταστεί ξανά το αίτημα του για εκπαιδευτική άδεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «ο κρατούμενος Β.Δ. διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση. Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό, ενώ και το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια».

«Στη θετική αυτή κατάληξη – τονίζει το Υπουργείο – συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα μια φορά τη «σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter