Ο Βέμπερ άπλωσε δίχτυ προστασίας στον Μητσοτάκη

Ο Βέμπερ άπλωσε δίχτυ προστασίας στον Μητσοτάκη

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, ήρθε για να δώσει χείρα βοηθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος βρίσκεται σε δυσμενή θέση και δέχεται ισχυρά εσωκομματικά πυρά μετά την αποτυχία της στρατηγικής του τον τελευταίο ένα χρόνο και ειδικά μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη στα γραφεία της ΝΔ, ο κ. Βέμπερ, έβαλε κατά του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας μάλιστα με έμφαση ότι το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης είναι «100%» έργο του.

«Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι – και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό – είναι 100% ένα πρόγραμμα του κ. Τσίπρα. Οι πρόσθετες περικοπές στην Ελλάδα έγιναν αναγκαίες, επειδή έγιναν λάθη από την Κυβέρνηση, κατά τον πρώτο χρόνο που βρέθηκε στην εξουσία», δήλωσε, υιοθετώντας πλήρως την επιχειρηματολογία Μητσοτάκη.

Υποστήριξε, όπως άλλωστε και ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επικοινωνήσει τόσο καιρό, πως η «Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε ένα αίσθημα έλλειψης εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης και δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της».

Παράλληλα, επιχείρησε να μεγαλώσει την ομπρέλα προστασίας προς τον Πρόεδρο της ΝΔ, όταν δήλωσε πως στο ΕΛΚ, στους κόλπους του οποίου ανήκει και η ΝΔ «είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», υποστηρίζοντας πως «αυτό θα είναι προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλα τα μέτωπα». Μάλιστα, δεν απέφυγε να παρατηρήσει: «χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα κάνει καλή δουλειά για τη χώρα. Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα. Για αυτό, θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον».

Από την πλευρά του ο Κ.Μητσοτάκης επέμεινε στο μότο ότι «και η Ευρώπη και η Ελλάδα θα είναι διπλά κερδισμένη από μια νέα σχέση αξιοπιστίας, την οποία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η επόμενη Κυβέρνηση μπορεί να οικοδομήσει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter