Ο Βέμπερ μέχρι και tweet στα ελληνικά κάνει για να στηρίξει τον Κυριάκο

Ο Βέμπερ μέχρι και tweet στα ελληνικά κάνει για να στηρίξει τον Κυριάκο

Με μια ωμή παρέμβαση, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, γνωστός από τα παλιά για τις κάθε άλλο πάρα φιλοελληνικές του θέσεις, αλλά και για τα φιλοναζιστικά του σχόλια, σπεύδει να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκοπιανό, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΚ, με τις οποίες ουσιαστικά «άδειαζε» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, χαιρέτισε το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του θέματος της ονομασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι ελπίζει σε «συγκεκριμένα» αποτελέσματα.

Μιλώντας στο Euractiv, εμφανίστηκε αισιόδοξος «ότι μια αμοιβαία αποδεκτή λύση θα βρεθεί» ενώ δήλωσε ότι «καλωσορίζουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Το ίδιο το Euractiv τονίζει ότι η θέση του Ντολ διαφοροποιείται από τη ΝΔ, επικαλούμενο την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη τη Τετάρτη, ότι το Σκοπιανό πρέπει να λυθεί σε κάποια άλλη χρονική συγκυρία.

Παρεμβαίνοντας ο Μάνφρεντ Βέμπερ έφτασε στο σημείο να τουϊτάρει στα ελληνικά και να ταγκάρει μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ, προκειμένου να στηρίξει τον… αδελφό Κυριάκο, γράφοντας:

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη ΝΔ το φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Ελλάδος και στον @kmitsotakis. @neademokratia»

«Ο πρωθυπουργός @atsipras πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο θέμα του ονόματος της πΓΔΜ και να βάλει τάξη στον κυβερνητικό του συνασπισμό. Ο εταίρος του στην κυβέρνηση, κ. Καμμένος έχει ήδη απορρίψει όλες τις πιθανές λύσεις»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter