Ο Βενιζέλος άφησε το «Εγώ» του στη Βουλή κι έφυγε (Photos)

Ο Βενιζέλος άφησε το «Εγώ» του στη Βουλή κι έφυγε (Photos)

Με συγκίνηση και, φυσικά, την ανάλογη αναφορά στον πολιτικό του βίο και τα… ανδραγαθήματά του, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο «πρωταγωνιστής» των ημερών, Ευάγγελος Βενιζέλος, για να εκφωνήσει την τελευταία του ομιλία στο Σώμα, αφού, όπως είπε, δεν θα είναι μέλος του επόμενου κοινοβουλίου.

Αναφέρθηκε πρώτα στους νέους ποινικούς κώδικες, λέγοντας ότι η ψήφιση έπρεπε να έρθει σε ανύποπτο χρόνο στη Βουλή, ώστε να έχει εξασφαλιστεί ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Και ακολούθως… ανακοίνωσε τα εξής: «Αποχωρώ από τη Βουλή μετά από 26 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας, εκλέχθηκα βουλευτής Θεσσαλονίκης πολλές φορές και πρώτος σε σταυρούς (σ.σ. ευχαριστούμε για την υπενθύμιση/επισήμανση!). Υπηρέτησα 17 χρόνια στην κυβέρνηση, υπήρξα πρόεδρος κόμματος (σ.σ. αυτό σε έφαγε, μάλλον!)».

Και αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Δημοκρατία, γιατί τον τίμησε με τόσο υψηλά αξιώματα, εξέφρασε τη λύπη του, «γιατί έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση, λόγω της απουσίας της Αντιπολίτευσης».

Γι’ αυτό, λοιπόν, ένιωσε ότι τώρα έχει την ευκαιρία, όπως είπε, να απευθύνεται και στους πολιτικούς του αντιπάλους. Και το έπραξε ως εξής: «Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης (σ.σ. απόλυτα σίγουρος, εννοείται) να συνειδητοποιήσει τη σημασία της εθνικής ενότητας, να αντιληφθεί την ανάγκη της ενίσχυσης του κύρους του Κοινοβουλίου, να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα της Αντιπολίτευσης, την αξία του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Κατεβαίνοντας, μάλιστα, από το βήμα, είχε αρκετές χειραψίες με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Κρίμα που απουσίαζε η αντιπολίτευση και στερηθήκαμε το θέαμα να του σφίγγει το χέρι σύσσωμη η ΝΔ, με τη μισή Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΚΙΝΑΛ) να… βάζει το χέρι στην τσέπη! 








Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter