Σκάνδαλο Novartis

Ο Βενιζέλος χαίρεται για προανακριτική και καταγγέλλει έγκλημα κατά θεσμών!

Τη… χαρά του εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis, για την πρόταση της κυβέρνησης να συσταθεί προανακριτική επιτροπή της Βουλής που θα εξετάσει το σκάνδαλο. 

Και αυτό, όπως εξήγησε, επειδή «επιτέλους τελείωσε η φάση του παρασκηνίου, της μυθολογίας, των επιλεκτικών διαρροών και περνάμε στη φάση των δημόσιων διαδικασιών, αρχικά στη Βουλή και, εφόσον χρειασθεί, στις αίθουσες των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων». Προσέθεσε, μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, ότι επίκεινται και νομικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες εκ μέρους του, ενώ επανέλαβε τα περί «συνωμοσίας κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι πρέπει να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την υπόθεση Novartis, κάτι που όπως υπογράμμισε «αφορά το Ποινικό Δίκαιο και όποιος είναι ένοχος πρέπει να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί», ενώ έκανε λόγο για «έγκλημα που έχει συντελεστεί με την συνωμοσία εις βάρος των Θεσμών».

Ακολουθεί η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Χαίρομαι γιατί επιτέλους τελείωσε η φάση του παρασκηνίου, της μυθολογίας, των επιλεκτικών διαρροών και περνάμε στη φάση των δημόσιων διαδικασιών, αρχικά στη Βουλή και, εφόσον χρειασθεί, στις αίθουσες των ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων. Γιατί τώρα θα αποκαλυφθεί ότι, πράγματι, βρισκόμαστε απέναντι στο μεγαλύτερο θεσμικό σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Βρισκόμαστε απέναντι σε μια συνωμοσία κατά των θεμελιωδών θεσμών και αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Μιλάω ακριβολογώντας. Και, σας παρακαλώ, να το κρατήσετε. Αυτό που έχει γίνει, μια επίθεση κατά των προσώπων που συγκροτούν την αντιπολίτευση, την πολυφωνία και τον ορθό λόγο, και, αναφέρομαι πρωτίστως, σε αυτές τις αξίες που εγώ εκφράζω και με τις οποίες αγωνίζομαι, αλλά αναφέρομαι και σε άλλους χωρίς να εξειδικεύω, αυτό δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο, γιατί αφορά τον πυρήνα της Δημοκρατίας αλλά και την δυνατότητα της χώρας να αποκτήσει εθνική στρατηγική.

Δημοσιογράφος: Πρόεδρε, να αναμένουμε και νομικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες;

Ευ. Βενιζέλος: Μα, προφανώς. Εδώ έχει χρησιμοποιηθεί η Δικαιοσύνη ως όργανο και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τις διαδικασίες, τους θεσμούς και τις εγγυήσεις του Συντάγματος, του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής νομοθεσίας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η αλήθεια για την υπόθεση Novartis βεβαίως και πρέπει να αποκαλυφθεί. Είναι κάτι που αφορά το Ποινικό Δίκαιο και όποιος είναι ένοχος πρέπει να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί. Αλλά, αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στο έγκλημα που έχει συντελεστεί με την συνωμοσία εις βάρος των Θεσμών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.