Ο Big Brother μένει… Ρίο – 30.000 κάμερες παρακολούθησης για λόγους ασφαλείας

Ο Big Brother μένει… Ρίο – 30.000 κάμερες παρακολούθησης για λόγους ασφαλείας

Ο εκλεγμένος κυβερνήτης του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Ουίλσον Βίτσελ ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την εγκατάσταση 30.000 καμερών παρακολούθησης σε μια απόπειρα επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Πολιτεία της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

«Η ασφάλεια είναι η προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Βίτσελ το βράδυ της Δευτέρας. Ο ίδιος αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα το βράδυ στο Ισραήλ, όπου θα του γίνει επίδειξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην μάχη κατά της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Βίτσελ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές της 28ης Οκτωβρίου με σχεδόν το 60% των ψήφων, θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου. Ενστερνίζεται τις ιδέες του ακροδεξιού εκλεγμένου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, τασσόμενος για παράδειγμα υπέρ της χρησιμοποίησης ελεύθερων σκοπευτών για την καταπολέμηση των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, ακόμη και χωρίς να έχουν σημειωθεί συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας O Globo, πρόκειται για μαχητικά drones που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών στις φαβέλες, τις πολύ πυκνοκατοικημένες συνοικίες όπου ζει περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Ρίο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Βίτσελ θα δει επίσης κάμερες αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό υπόπτων.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το γραφείο Τύπου του Βίτσελ απλά επιβεβαίωσε ότι ο νέος κυβερνήτης θα ταξιδέψει την Τρίτη το βράδυ στο Ισραήλ για «διάφορες δραστηριότητες», όπως «η ενημέρωση για τεχνολογίες drones», αλλά «χωρίς εμπορική δέσμευση».

Το ξέσπασμα βίας που μαίνεται σήμερα στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Στην Πολιτεία αυτή καταγράφηκαν περισσότερες από 5.346 ανθρωποκτονίες το 2017.

Το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν επιχειρηματίες στο διάσημο ξενοδοχείο Copacabana στο Ρίο, ο εκλεγμένος κυβερνήτης πρότεινε ότι δεν θα επιδείξει φειδώ στις επενδύσεις σε θέματα ασφάλειας, παρά τη δραματική οικονομική κατάσταση της Πολιτείας του που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας επί σειρά ετών.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να εξοικονομήσει ένα δισεκατομμύριο ρεάλ (περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ), αφαιρώντας πόρους από την κεντρική διοίκηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter