Ο Βορίδης αγοράζει με ανάθεση μάσκες και αντισηπτικά σε τιμή μαύρης αγοράς (Photo)

Απλές χειρουργικές μάσκες αγοράζει έναντι χιλιάδων ευρώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, Οι τιμές είναι πραγματικά εξωφρενικές, σχεδόν εφταπλάσιες με ό,τι πωλούνταν λίγες εβδομάδες πριν και θυμίζουν αυτές της… μαύρης αγοράς.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, με ανάθεση από ιδιώτη φαρμακοποιό προμηθεύεται μάσκες, αντισηπτικά gel χεριών και γάντια στην τιμή των… 23.696,40 ευρω!

Ειδικότερα, αγοράζει 1500 τεμάχια απλών χειρουργικών μασκών για 5.160 ευρώ. Δηλαδή 3,44 ευρώ το κομμάτι! Τη στιγμή που μέχρι πρότινος σε τιμή λιανικής μάλιστα και όχι χονδρικής, όπως στην περίπτωση του υπουργείου συμβαίνει, κόστιζε το τεμάχιο από 0,25 έως 0,50 λεπτά!

Και όλα αυτά χωρίς το ΦΠΑ που για τη συνολική προμήθεια ξεπερνά τα 4.500 ευρώ!

Και οι τιμές για τα απλά αντισηπτικά gel χεριών είναι εξωπραγματικές. Για 200 τεμάχια αντισηπτικών gel χεριών 100ml θα πληρώσει 1700 ευρώ! Δηλαδή 8,5 ευρώ το τεμάχιο!

Με μια απλή αναζήτηση online ένα αντισηπτικό gel χεριών 70% αιθανόλης ενός λίτρου (!) 1000ml κοστίζει 8,5 ευρώ! Το Documentonews.gr επικοινώνησε με τον εν λόγω ιδιώτη φαρμακοποιό ως εν δυνάμει πελάτης κ όπως μας ενημέρωσε διατίθενται προς πώληση αντισηπτικά gel χεριών 85 ml με περισσότερη περιεκτικότητα σε αιθανόλη έναντι 3,5 ευρώ. Βέβαια το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρότι αγόρασε μαζικά πλήρωσε τα 100 ml υπερδιπλάσια.

Και το gel όμως ενός λίτρου (1000ml) το υπουργείο το αγοράζει 20 ευρώ το τεμάχιο. Πληρώνει για 300 αντισηπτικά 6000 ευρώ!

Εν τω μεταξύ ο αρμόδιος για να ελέγξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο βγαίνει και δηλώνει πως ο τριπλασιασμός σε προϊόντα είναι λογικός σε τέτοιες περιόδους (έλλειψης δηλαδή) αλλά έχει πει ότι αν το κράτος επέμβει στις τιμές (διατίμηση δηλαδή προϊόντων) θα δημιουργήσει εκείνο μαύρη αγορά! Άραγε η απόφαση του υπουργείου του Βορίδη που συγκαταλέγεται. Ας αναφέρουμε βέβαια, πως την ίδια στιγμή στην Κύπρο η κυβέρνηση προχώρησε σε διατίμηση συγκεκριμένων προϊόντων όπως μάσκες, θερμόμετρα, αντισηπτικά,

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δήθεν προστατεύει τον απλό πολίτη από την αισχροκέρδεια διαφόρων επιτηδείων που με την ευκαιρία της φρενίτιδας που επικρατεί στην αγορά λόγω κορονοϊού αλλά και του φόβου, που είναι απολύτως λογικό να υπάρχει στους καταναλωτές, πάει και πληρώνει |(σε τιμή μαύρης αγοράς) χιλιάδες ευρώ σε αντισηπτικά προϊόντα.

Σαφώς και το υπουργείο έπρεπε και όφειλε να προμηθευτεί τα απαραίτητα αυτά προϊόντα προκειμένου να εξασφαλίσει τη δημόσια υγεία αλλά και την υγεία των εργαζομένων του αλλά σίγουρα όφειλε να κάνει μια καλύτερη έρευνα αγοράς. 

Δείτε την απόφαση:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.