Ο Βορίδης… βουλιάζει στο θεσσαλικό κάμπο

Ο Βορίδης… βουλιάζει στο θεσσαλικό κάμπο

Έχει κατεβάσει τα ντεσιμπέλ των παρεμβάσεών του, ο συνήθως λαλίστατος Μάκης Βορίδης, τώρα που θα έπρεπε να έχει βγει μπροστά, μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης και περιουσιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. 

Εδώ δεν πρόκειται για την ευκολία να φορά περικεφαλαία των μακεδονομάχων ή να ελίσσεται ανάμεσα τους ανάποδους μαιάνδρους των εθνικιστών και να βγάζει ηχηρά ακροδεξιές κορώνες. Πού να σταθεί απέναντι στο δράμα αγροτών και κτηνοτρόφων ο καθ΄ύλην αρμόδιος υπουργός για τη στήριξή τους, όταν ξέρει ότι ούτε γρήγορα ούτε άμεσα θα τους αποζημιώσει το κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη για το χαμένο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. 

Είναι από τους υπουργούς που εμφανίστηκε, μετά τις καταστροφές, πλασάροντας ότι εσπευσμένα γύρισε από τις Βρυξέλλες, όπου τη Δευτέρα είχε παρευρεθεί ως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, στην τακτική Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας για το θέμα της μετά το 2020 Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). 

Στην επίσκεψη της Τρίτης… κρύφτηκε πίσω από τον πρωθυπουργό αλλά και τον εκ Τρικάλων υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα που, δια του ΕΛΓΑ μετρά και καταγράφει ζημιές. 

Εμφανίστηκε στη Βουλή για να επιχειρηματολογήσει ασθμαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή τα απαραίτητα μέτρα για την ανακούφιση των αγροτών που επλήγησαν από τη θεομηνία». Όμως, η απόγνωση και η οργή είναι αποτυπωμένη σε πρόσωπα καλλιεργητών και δεν αντέχει το βλέμμα τους ο ατσαλάκωτος δικηγόρος και βουλευτής στην Α’ Ανατολικής Αττικής που βρέθηκε ανάμεσα σε τρακτέρ χωρίς ποτέ να το θέλει στις κατανομές υπουργικών θώκων -και σε Σαμαρικούς- από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 Το βαμβάκι με τις κάψουλες γεμάτες, έτοιμες για τη συγκομιδή σε δέκα μέρες βούλιαξε και μαζί τα έξοδα που είχαν κάνει οι αγρότες. Η παραγωγική διαδικασία σταμάτησε. Το καλαμπόκι έγινε μια άμορφη μάζα μέσα στον πλημμυρισμένο κάμπο. Κι οι κτηνοτρόφοι μαζεύουν τα ζωντανά τους, όσα γλίτωσαν από τις πλημμύρες.

Ο αγροτόκοσμος απαιτεί λύσεις. Ο Βορίδης είναι… αλλού. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter