Ο Βορίδης καλεί ανοιχτά τον Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση για το Μακεδονικό

Ο Βορίδης καλεί ανοιχτά τον Καμμένο να ρίξει την κυβέρνηση για το Μακεδονικό

Να άρει την διαπραγματευτική εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση για το ονοματολογικό κάλεσε τον Πάνο Καμμένο ο Μάκης Βορίδης, ζητώντας του κατά το κοινώς λεγόμενο να ρίξει την κυβέρνηση και δη με τρόπο που φουντώνει τα σενάρια που θέλουν τη ΝΔ να καταθέτει πρόταση μομφής εξαιτίας της εκπεφρασμένης διαφωνίας του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου για λύση που θα εμπεριέχει κατά τον οιονδήποτε τρόπο τον όρο Μακεδονία.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ο τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραίνεσε τον υπουργός Εθνικής Άμυνας να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση λόγω της διαφορετικής του θέσης για το Μακεδονικό.

«Όποιος διαφωνεί, δεν δίνει εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση να υπογράφει συμφωνίες που παράγουν έννομες συνέπειες» είπε και πρόσθεσε δηκτικά: «Δεν θα παίζουμε εδώ τις κουμπάρες, ούτε θα κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό».

Στο αίτημα συναδέλφων του να γίνει συγκεκριμένος, ο κ. Βορίδης απάντησε: «Αναφέρομαι στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Καμμένος σήμερα για τη συγκεκριμένη συμφωνία που δήθεν διαφωνεί, αλλά επειδή υπάρχει η μετενέργεια και οι νομικές συνέπειες υποτίθεται θα αρχίσουν αργότερα και αυτό δεν τον νοιάζει. Οι νομικές συνέπειες δεν αρχίζουν αργότερα, αρχίζουν με την υπογραφή».

Με αυτόν τον απροκάλυπτο τρόπο, ο κ. Βορίδης κάλεσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση με πρόσχημα το ονοματολογικό, την στιγμή που η χώρα απέχει λίγους μήνες από την οριστική έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία.

Αξιοσημείωτο δε πως το κάλεσμα του πρώην προέδρου της ΕΠΕΝ και μετέπειτα βουλευτή του ΛΑΟΣ αναζωπύρωσε τα σενάρια που θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση να εξετάζει σοβαρά την κατάθεση πρότασης μομφής, κάτι που δεν αρνήθηκε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στους διαδρόμους της Βουλής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter