Ο Βούτσιτς ενημέρωσε τη σερβική Εκκλησία για την «πλατφόρμα διαλόγου» των Αλβανών του Κοσόβου

Ο Βούτσιτς ενημέρωσε τη σερβική Εκκλησία για την «πλατφόρμα διαλόγου» των Αλβανών του Κοσόβου

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωσε τον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο, για την πλατφόρμα διαλόγου των Αλβανών, που υπερψήφισε, την περασμένη Πέμπτη, η βουλή του Κοσόβου. Τον κ. Βούτσιτς, κατά την επίσκεψη του στο Πατριαρχείο, συνόδευαν η πρωθυπουργός ‘Ανα Μπράμπιτς και ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Εξετάσαμε, σημείο προς σημείο, το σχέδιο της Πρίστινα και εξηγήσαμε στον Πατριάρχη τους κινδύνους που εμπεριέχει για την Σερβία η «πλατφόρμα» των Αλβανών. Εμείς, πάντοτε θα ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας και θα ενημερώνουμε τον Πατριάρχη για κάθε κίνηση μας, στο μέλλον» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, επανέλαβε ότι, οι στόχοι που θέτουν οι Αλβανοί του Κοσόβου με την πλατφόρμα διαλόγου, αποτελούν «προσβολή για την κοινή λογική». Τόνισε ότι η Σερβία επιθυμεί τον διάλογο αλλά ποτέ δεν θα δεχθεί τους όρους που θέτει η Πρίστινα.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC), Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε ικανοποιημένος που υπάρχει συνεργασία Κράτους- Εκκλησίας. «Είναι επιθυμητό να γίνονται συχνότερα τέτοιες συναντήσεις, για να αντιμετωπίζονται από κοινού ανάλογες καταστάσεις και να αναζητείται η καλύτερη λύση» επισήμανε ο Πατριάρχης των Σέρβων, μετά από την συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία της Σερβίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter