Ο Βρούτσης αναρωτιέται γιατί απεργούν, αφού η κυβέρνηση είναι τόσο φιλεργατική!

Ο Βρούτσης αναρωτιέται γιατί απεργούν, αφού η κυβέρνηση είναι τόσο φιλεργατική!

«Ανέκδοτο» έχει καταντήσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, γνωστός και από την προηγούμενη «μνημονιακή» (και καταστροφική του) θητεία στο υπουργείο αλλά και για τις… φιλεργατικές ευαισθησίες του!

Προφανώς η σημερινή απεργία τους χάλασε το… «image» της μεγάλης επιτυχίας και των ονείρων τύπου Πινοσέτ και κατηγορεί τους απεργούς για … μικροκομματικές σκοπιμότητες! Ανάλογη ήταν και η γκάφα του Μαξίμου!

Η κυβέρνηση που αρνείται τις συλλογικές συμβάσεις, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τον 13ο και 14ο μισθό, τα επιδόματα, την προστασία των εργαζομένων κατά των απολύσεων και τόσα και τόσα άλλα αναρωτιέται γιατί γίνεται απεργία ενώ έρχονται… αυξήσεις!

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας σε ημερίδα χαρακτήρισε τον συνδικαλισμό ως πυλώνα της Δημοκρατίας, διαφωνεί ωστόσο με τους εργαζόμενους, κάτι που μάλλον δεν εκπλήσσει κανέναν!

«Πρώτη φορά, γίνεται απεργία εναντίον των αυξήσεων που έρχονται» είπε και φάνηκε πικραμένος που δεν είχαν κάνει απεργία όταν ο νόμος είχε έρθει στη Βουλή… Ο ίδιος μάλιστα μίλησε για «υποκριτική απεργία».

Άγνωστο αν πιστεύει αυτά που λέει, δύσκολο φαίνεται. Μάλλον τα λέει για να παίξουν τις δηλώσεις τα φιλικά τους μεγάλα κανάλια, site και εφημερίδες.

Μόνον που ξέχασε πως το αίτημα αυτό για το νόμο Κατρούγκαλου ήταν παρανυχίδα στα αιτήματα των απεργών αφού το αίτημα ήταν και η κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, όπως και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Προφανώς και θα ήθελε οι απεργίες να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου του ή του Μαξίμου ενδεχομένως.

«Δυστυχώς, ο συνδικαλισμός και οι αποφάσεις που λαμβάνει το τελευταίο διάστημα, εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες» υποστήριξε ο κ. Βρούτσης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ του γόνιμου διαλόγου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν πρέπει, ο συνδικαλισμός να χρησιμοποιείται ως μοχλός μικροκομματικών συσχετισμών, καθώς στο τέλος υπονομεύεται ο ίδιος ο συνδικαλισμός». 

Και για να σαμποτάρει τις κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ, υποστήριξε μάλιστα πως οι εργαζόμενοι σε αυτά θα είναι ωφελημένοι από το νέο ασφαλιστικό. 

Ενδεχομένως για τον κύριο Βρούτση να ήταν καλύτερα να υπαχθούν οι εργατικές συνομοσπονδίες στο Μέγαρο Μαξίμου… αλλά δυστυχώς γι αυτόν, δεν είναι ΕΡΤ!

Διαβάστε επίσης: Μαξίμου εν συγχύσει: Χαρακτήρισε τον «γαλάζιο» πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ εργατοπατέρα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter