Ο Βρούτσης και το χρυσαυγίτικο παραλήρημα

Ο Βρούτσης και το χρυσαυγίτικο παραλήρημα

Μερικά πράγματα είναι απλά, είτε το θέλουν ο Μητσοτάκης, ο Βρούτσης και οποιοσδήποτε άλλος είτε όχι. Κάθε εργαζόμενος λοιπόν, σε οποιαδήποτε χώρα, πρέπει να έχει τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που έχουν όλοι όσοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με αυτόν. Αρα κάθε εργαζόμενος στην Ελλάδα πρέπει να δικαιούται σύνταξη με τους ίδιους όρους που δικαιούνται και όλοι οι υπόλοιποι.

Με αυτά ως δεδομένα η ρύθμιση του «νόμου Κατρούγκαλου» που έθεσε ως προαπαιτούμενο της χορήγησης πλήρους εθνικής σύνταξης σε αλλοδαπούς επιπλέον του νόμιμου ασφαλιστικού χρόνου και την παραμονή στη χώρα μας επί 40ετία είναι –χωρίς «ναι μεν αλλά»– απαράδεκτη. Εχει δίκιο λοιπόν το ΚΚΕ που, καταδικάζοντας τις διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών, ζήτησε να υπαχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, Ελληνες και αλλοδαποί, στο ίδιο καθεστώς, χωρίς εξαιρέσεις. Αυτός που δεν έχει δίκιο είναι ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης που με το μαύρο μισαλλόδοξο κήρυγμα που εκφώνησε στη Βουλή έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του νεοδημοκρατικού μεταρρυθμισμού.

Γιατί η ακροδεξιά διατύπωσή του « Ολου του κόσμου οι κατατρεγμένοι, ελάτε στην Ελλάδα. Και σε αυτή την Ελλάδα οι Ελληνες φορολογούμενοι, οι Ελληνες πολίτες, μέσα από τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους θα σας δίνουν σύνταξη» είναι και ψευδής και εγκληματική. Ψευδής γιατί κανείς μετανάστης δεν θα πάρει σύνταξη επειδή… ήρθε στην Ελλάδα, αλλά μόνο εάν εργαστεί και συγκεντρώσει τα απαραίτητα ένσημα στη χώρα μας. Και εγκληματική γιατί επιχειρεί απροσχημάτιστα να στρέψει κάθε ταλαίπωρο Ελληνα πολίτη εναντίον των ακόμη πιο ταλαίπωρων μεταναστών και όχι εναντίον αυτών που δίνουν ψίχουλα για μισθούς και φιλοδωρήματα για συντάξεις. Αυτό δηλαδή που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια η Χρυσή Αυγή το κάνουν τώρα δίχως περίσκεψη και χωρίς αιδώ ο Βρούτσης, ο Αδωνης, ο Βορίδης και άλλοι… ευρωπαϊστές υπουργοί του Μητσοτάκη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter