Ο Βρούτσης που ήθελε ομαδικές απολύσεις το 2017, σήμερα υπουργός Εργασίας!

Ο Βρούτσης που ήθελε ομαδικές απολύσεις το 2017, σήμερα υπουργός Εργασίας!

Μπορεί οι ίδιοι να δήλωναν πριν τις εκλογές πως είναι περιστέρια, πως θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα φέρουν επενδύσεις, θα προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα και άλλα πολλά, η αλήθεια ωστόσο δεν είναι έτσι ακριβώς.

Ας ανατρέξουμε στον Ιανουάριο του 2017 και στον Γιάννη Βρούτση, σήμερα υπουργό Εργασίας:

Τότε με ένα του tweet κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκλεινε την αξιολόγηση λόγω του συνδικαλιστικού νόμου αλλά και του απαράδεκτου βέτο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στις απολύσεις.

Με απλά λόγια ο κ. Βρούτσης πρότεινε ομαδικές απολύσεις…

Τότε, οι δανειστές ήθελαν να καταργηθεί η αναγκαστική υπογραφή του αρμόδιου υπουργού για ομαδικές απολύσεις, κάτι που το υπουργείο δεν δεχόταν.

Έγραφε ο Γιάννης Βρούτσης στο Twitter:

«Να δυο λόγοι π δεν έκλεισε τ αξιολόγηση ο ΣΥΡΙΖΑ κ θα στοιχίσουν δις€

1)Ο συνδικαλιστικός νόμος

2)Το απαράδεκτο βέτο τ Υπουργού σ απολύσεις»

(Σημειώνεται πως το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορεί δημόσια αρχή να έχει το δικαίωμα βέτο για τις ομαδικές απολύσεις)

Το tweet μάλιστα τότε του Γιάννη Βρούτση σχολιάστηκε και από τον Παύλο Πολάκη:

«Πέστα μεγάλε Βρούτση με τους Βορειοκορεάτες και Κουβανούς που έχουν καταλάβει το οχυρό του Μαξίμου, εδώ και δυο χρόνια. Πέστα να ξυπνήσει ο λαός να το ξαναπάρουν πιςω αυτοί που τους ανήκει -το Μαξίμου – εδώ και 65 χρόνια!!!!

Με πολύ απλά λόγια ο Γιάννης Βρούτσης υπερασπιζόταν το δικαίωμα των επιχειρήσεων για ομαδικές απολύσεις, χωρίς καμία παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας όπως ήθελαν οι δανειστές!

Σημείωση: Το όχι παράδοξο βέβαια για τη ΝΔ είναι πως αργότερα – τον Μάιο του 2017- όταν είχε κλείσει η αξιολόγηση, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Βασίλης Κικίλιας κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι είχε συμφωνήσει στις απολύσεις με τους δανειστές.

Έτσι για την αλίευση ψήφων…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter