Ο Δ. Κουφοντίνας προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Ο Δ. Κουφοντίνας προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων, που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αναφορικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμεί το αίτημά του για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς έχει ήδη συμπληρώσει 19 χρόνια φυλάκισης.

Στην αίτησή του ενώπιον ΑΕΔ, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο και ορίζει συνηγόρους υπεράσπισής του, την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Δημήτρη Σαραφιανό, υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας επί του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία.

Κάτι, που παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Σύμφωνα με τον ισοβίτη αρμόδιο για την επίλυση του επίμαχου θέματος είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου αποφάσισε να μεταχθεί ο Δ. Κουφοντίνας στις φυλακές Δομοκού, από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου.

Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Κουφοντίνας είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας η οποία κράτησε 66 ημέρες και έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του -η οποία δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως ακόμα και τώρα- διεκδικώντας τη νόμιμη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό και αντιμετωπίζοντας την αυταρχική και εκδικητική στάση της κυβέρνησης, η οποία δεν σταμάτησε να επιμένει στη σκληρή και αντίθετη ακόμα και στους δικούς της νόμους στάση που οδηγούσε τον κρατούμενο στον θάνατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter