Ο δανεισμός ανώνυμα και χωρίς τις τράπεζες βρίσκει εφαρμογή στο Ethereum

Ο δανεισμός ανώνυμα και χωρίς τις τράπεζες βρίσκει εφαρμογή στο Ethereum

Για τους αμύητους ο όρος DeFi μοιάζει περίπου ως εξωτικός…

Για όσους έχουν εντρυφήσει στην επανάσταση που υφίσταται στο χώρο των κρυπτονομισμάτων γνωρίζουν ότι μέσω της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (αυτό σημαίνει DeFi και προέρχεται από το DEcentralized Finance) πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο δανείζονται πολύ φθηνά και χωρίς μεσάζοντες τα τραπεζικά καταστήματα!!! Αυτή τη δυνατότητα την έδωσε το Ethereum, η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα κρυπτογράφησης στον κόσμο μετά το bitcoin

Ethereum και έξυπνα συμβόλαια

Οι περισσότερες εφαρμογές που αποκαλούνται «DeFi» λοιπόν είναι κατασκευασμένες πάνω από το Ethereum , η οποία ξεχωρίζει από την πλατφόρμα Bitcoin, καθώς είναι πιο εύκολο στη χρήση για τη δημιουργία άλλων τύπων αποκεντρωμένων εφαρμογών πέρα από απλές συναλλαγές. Αυτό οφείλεται στην πλατφόρμα Ethereum για έξυπνα συμβόλαια – τα οποία εκτελούν αυτόματα συναλλαγές εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις – προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία. Οι γλώσσες προγραμματισμού Ethereum, όπως το Solidity, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη δημιουργία και την ανάπτυξη τέτοιων έξυπνων συμβολαίων. Αυτός είναι και ο λόγος που το bitcoin θεωρείται κυρίως νόμισμα (και συγκρίνεται με το χρυσό ως ο λεγόμενος ψηφιακός χρυσός) ενώ το Ethereum θεωρείται κυρίως αξία που προέρχεται από τη χρησιμοποίηση του ανοικτού κώδικα που ενσωατώνει το πρόγραμμα του.

Πλατφόρμες δανεισμού

Οι αγορές δανεισμού είναι μια δημοφιλής μορφή DeFi (δεν είναι η μόνη), η οποία συνδέει τους δανειολήπτες με τους δανειστές κρυπτονομισμάτων. Μια δημοφιλής πλατφόρμα, η Compound , επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται κρυπτονομίσματα ή να προσφέρουν δικά τους δάνεια. Οι χρήστες μπορούν να βγάλουν χρήματα από τόκους για να δανείσουν τα χρήματά τους. Η Compound ορίζει αλγοριθμικά τα επιτόκια, οπότε αν υπάρχει υψηλότερη ζήτηση για δανεισμό κρυπτονομίσματος, τα επιτόκια θα ωθούνται υψηλότερα.

Ο δανεισμός DeFi βασίζεται σε εξασφαλίσεις, που σημαίνει ότι για να πάρει ένα δάνειο, ένας χρήστης πρέπει να εξασφαλίσει την αποπληρωμή (κάπως έτσι λειτουργούν και οι τράπεζες στις περισσότερες των περιπτώσεων δανεισμού με εγγραφές υποθήκης σε ακίνητα ή τα cash collateral). Ωστόσο ο δανεισμός έσω DEFI αυξάνεται αλματωδώς παγκοσμίως… Ο κυρίαρχος λόγος είναι ότι οι χρήστες δεν δίνουν την ταυτότητά τους ή το σχετικό πιστωτικό αποτέλεσμά τους για να πάρουν ένα δάνειο, κάτι που συμβαίνει με τα κανονικά δάνεια που δεν είναι DeFi.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter