Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά

Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά

«Το όλον να κοιτάτε, τη μεγάλη εικόνα, όχι το επι μέρους, όχι το αποσπασματικό. Αποστρέψτε το βλέμμα από τα μικρά και ασήμαντα, τα μάτια σας να βλέπουν προοπτικά, να κοιτάνε μπροστά στη σύνθεση και συνάρμοση των πολλών μικρών στο μεγάλο ένα. Η ζωή σας θα γίνεται καλύτερη όταν την αντιμετωπίζετε με ολιστική προσέγγιση».

Αυτά περίπου θα έλεγε ένας πρωθυπουργός στους νέους εάν είχε κάνει τη ζωή τους ρημάδι, την καθημερινότητά τους μίζερη και το μέλλον τους αδιέξοδο.

Αυτά περίπου είπε (όχι τόσο καλά) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους νέους, όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως πρωταγωνιστής της γνωστής ταινίας «Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά ΙΙ».

Ποιος έκανε τη διαπίστωση στην 82η ΔΕΘ «δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα» και εφάρμοσε πολιτικές που επιβεβαιώνουν πλήρως τη διαπίστωσή του; Come on, come on, αν πείτε «Κυριάκος Μητσοτάκης», κερδίζετε one hundred dollars, come on.

Ποιος κατέθεσε την αγωνία του για ένα μέλλον που θα έχει ολιστική προοπτική για τη νεολαία που προέρχεται από τα φτωχά και μεσαία στρώματα με τη φράση «σκέφτομαι τον νέο από το Περιστέρι που θέλει να γίνει ψυκτικός» και φρόντισε ώστε να μην έχει δουλειά ούτε ως ντελιβεράς σε πιτσαρία; Come on, come on, αν πείτε «Κυριάκος Μητσοτάκης», κερδίζετε two hundred dollars, come on.

Ποιος πορφυρογέννητος έστρεψε το βλέμμα του στον ντεκαντάνς λαουτζίκο, έκπληκτος αναφώνησε «γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους» και φιλεύσπλαχνος όπως είναι έλαβε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να απεξαρτηθούν από τις καταστροφικές τους συνήθειες που δεν έχουν κανένα ολιστικό αποτέλεσμα στη ζωή τους; Come on, come on, αν πείτε «Κυριάκος Μητσοτάκης», κερδίζετε three hundred dollars, come on.

Ποιος –σε επίρρωση της αγγλικής παροιμίας «τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, ιδίως όταν είναι λίγα»– είπε το θεμελιώδες αξίωμα της φυσικής οικονομίας «φτηνή είναι η ενέργεια που δεν καταναλώνεται» και συνέχισε με τη βαθιά φιλοσοφική και κοινωνιολογική διαπίστωση «σημασία δεν έχει πόσα λεφτά βγάζεις, οι πολίτες πρέπει να βλέπουν τη ζωή πιο σφαιρικά και ολιστικά, στην Ελλάδα υπάρχει ο μηχανισμός στήριξης από οικογένεια και φίλους», φροντίζοντας εμπράκτως να πολλαπλασιάσει το κόστος της ενέργειας και να ελαχιστοποιήσει τα εισοδήματα των φτωχών νοικοκυριών; Come on, come on, αν πείτε «Κυριάκος Μητσοτάκης», κερδίζετε four hundred dollars, come on.

Ποιος ήρωας του ’21 αναφερόμενος στους Κυριάκους που δεν λείπουν από καμία εποχή και νομίζουν ότι η ποιότητα ζωής των ανθρώπων εξαρτάται από το αφήγημα που παρουσιάζουν είπε τη φράση: «Είπα ξείπα, την παρόλα μου τη χέζω»; Come on, come on, αν πείτε «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κερδίζετε one million dollars, come on.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter