O David Bowie έγινε εφαρμογή για κινητά

O David Bowie έγινε εφαρμογή για κινητά

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC, την οποία ακούμε στην έκθεση «David Bowie Is», ο David Bowie εξηγεί: «Ήθελα να με σκέφτονται σαν κάποιον που είναι μέσα στη μόδα, απ’ ό,τι σαν μόδα».

Σήμερα, 8 Ιανουαρίου του 2019, ημέρα των 72ων γενεθλίων του -αν ζούσε-, διατέθηκε σε μορφή εφαρμογής διευρυμένης πραγματικότητας για κινητά (λειτουργικά Android και iOS) η συγκεκριμένη έκθεση.

Η εφαρμογή (που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ) επιτρέπει στους θαυμαστές του σπουδαίου αυτού τραγουδιστή να εξερευνήσουν τα εκατοντάδες κοστούμια του, βίντεο, χειρόγραφα με στίχους του και πρωτότυπα έργα τα οποία έχουν παρουσιαστεί στην έκθεση, αλλά και πολλά αντικείμενα τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί, με κάποια από αυτά να παρουσιάζονται αποκλειστικά στο app.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση 360 μοιρών στις λεπτομέρειες του κάθε αντικειμένου, ενώ η εφαρμογή προσφέρει δυνατότητα «μιας ηχητικής εμπειρίας που θα αγκαλιάζει πλήρως τον χρήστη με μουσική και αφήγηση από τον Μπόουι».

Σχεδιάστηκε από το στούντιο Planeta, σε συνεργασία με το David Bowie Archive και τη δισκογραφική Sony Music Entertainment. Μάλιστα, το στούντιο Planeta ετοιμάζει μια εκδοχή αυτής της εφαρμογής που θα «βυθίζει» ακόμη περισσότερο τον χρήστη στην εμπειρία, και η οποία θα είναι διαθέσιμη αργότερα.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το 2013. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, με τελευταίο σταθμό το Brooklyn Museum στη Νέα Υόρκη, το περασμένο καλοκαίρι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter