Ο Δένδιας «αδειάζει» τον Σαμαρά για τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής

Ο Δένδιας «αδειάζει» τον Σαμαρά για τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκφράζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ευχόμενος να επικρατήσει τελικά η σύνεση στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας απαράδεκτη και συνιστά «σοβαρότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» από την πλευρά της Ελλάδας.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος της μεγάλης σύγκλισης», ο Νίκος Δένδιας κινούμενος εμφανώς σε διαφορετικό μήκος κύματος, σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα υποδείξει, με την ψήφο του, αν πρέπει να υπάρξει ή όχι συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής» και τονίζει ότι στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα απάντησε τα εξής: 

«Κάθε άποψη είναι σεβαστή, και προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα στη συνεργασία μου με στελέχη της Κεντροαριστεράς στα υπουργεία στα οποία θήτευσα το 2012-2014. Αλλά εκτιμώ ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να έχει ως κύριο στόχο την αυτοδυναμία ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό δεν αποκλείει τη δυνατότητα συνεργασιών με άλλες μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, ακόμη κι αν έχουμε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, Αλλά ο κύριος στόχος μας είναι να μην υπάρχει η «δαμόκλειος σπάθη» της απώλειας της δεδηλωμένης λόγω ενδεχόμενων διαφωνιών του κυβερνητικού εταίρου στην εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα υποδείξει με την ψήφο του αν πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής ή όχι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter