Εμπλοκή της Ελλάδας στην αντιπαράθεση Δύσης – Υεμένης με αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Εμπλοκή της Ελλάδας στην αντιπαράθεση Δύσης – Υεμένης με αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Ελλάδα θα αποστείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Δένδιας. Ουσιαστικά, με τις ανακοινώσεις του υπουργού, «κλείδωσε» η εμπλοκή της χώρας στην αντιπαράθεση της Δύσης με την Υεμένη, μετά τα πλήγματα των Χούθι.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η εν λόγω κίνηση θα πραγματοποιηθεί  στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτικής Επιχείρησης Prosperity Guardian, δίχως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση σε δύο ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Υεμένη: Τάνκερ ισραηλινών συμφερόντων κατελήφθη στα ανοικτά της χώρας

«Η Ελλάδα θα αποστείλει φρεγάτα για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή, στο πλαίσιο διεθνούς ναυτικής δύναμης που θα συμμετέχει στις εκεί επιχειρήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν «πολυεθνική κινητοποίηση» στην Ερυθρά Θάλασσα, με πρόσχημα την προστασία του θαλάσσιου διαύλου και τη συνέχιση του εμπορίου, μετά τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης κατά των εμπορικών πλοίων ισραηλινών συμφερόντων.

Επείγον σήμα σε ελληνικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για να αποφύγουν τα ύδατα της Υεμένης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter