Ο Δένδιας κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα για εξηγήσεις

Ο Δένδιας κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα για εξηγήσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε εσπευσμένα τον πρέσβη της Τουρκίας για να δοθούν εξηγήσεις στην ελληνική πλευρά, έπειτα από την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Κύπριο (Νίκος Χριστοδουλίδης) και τον Αιγύπτιο (Σαμέχ Ελ Σούκρι) όμολογό του. Συν τοις άλλοις, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ε.Ε έλαβε οδηγίες για άμεση ενημέρωση της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε, Μογκερίνι.

Η τουρκική εφημερίδα, Γενί Σαφάκ, ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης θα συνδέσει τις ακτογραμμές των δύο χωρών, με την περιοχή ανοιχτά της Κρήτης να συμπεριλαμβάνεται εντός. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι η συμφωνία (η οποία υπογράφηκε από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβυής, Φαγιέζ Αλ Σαράζ), συνιστά μια προσπάθεια ενίσχυσης των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter