Ο Δένδιας «μαρτύρησε» ότι οι Τούρκοι πάτησαν σε ελληνικό έδαφος

Ο Δένδιας «μαρτύρησε» ότι οι Τούρκοι πάτησαν σε ελληνικό έδαφος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι οι Τούρκοι δεν μπήκαν στον Έβρο, ωστόσο η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, φανερώνει άλλα πράγματα.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός, ανέφερε τα εξής ενώπιον της Μάρας Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο του Star Channel, σχετικά με το τι έγινε στον Έβρο, απάντησε πως: «Δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα που να είναι αξιοσημείωτο που να χρίζει τέτοιας συζήτησης. Η αντιπολίτευση υιοθέτησε μια ακροδεξιά ρητορική. Τα σύνορά μας είναι ακριβώς καθορισμένα με τη συνθήκη της Λωζάνης και τα πρωτόκολλα του 1926. Υπάρχουν τμήματα ανατολικά του Έβρου που είναι ελληνικά εδάφη και δυτικά του Έβρου που είναι τουρκικά εδάφη. Αυτά τα ζητήματα λυνόντουσαν σε τεχνικό επίπεδο. Δεν μπήκαν Tούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη».

Λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην εισήγησή του κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έδωσε τη… δική του εξήγηση σχετικά με το τι συνέβη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον υπουργό Εξωτερικών:

«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές εργασίες, για την ακρίβεια μετρήσεις και αποψιλώσεις για την κατασκευή, επέκταση και προέκταση Φράκτη στον Έβρο, στην περιοχή Φερών, εντός της ελληνικής επικράτειας. Η Τουρκία ζήτησε να μάθει, να ενημερωθεί, για τις συντεταγμένες της κατασκευής του Φράκτη αυτού.

Στο αίτημα αυτό η Ελλάς απάντησε στη τουρκική πλευρά αρνητικά, λέγοντας ότι ο Φράκτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός του ελληνικού εδάφους και άρα δεν υφίσταται λόγος ενημέρωσης της τουρκικής πλευράς επί των στοιχείων τα οποία ζήτησαν.

Σε συνέχεια κινητικότητας της τουρκικής πλευράς σε σημείο που είχαν γίνει προπαρασκευαστικές εργασίες από πλευράς μας, επιδώσαμε νεότερη ρηματική διακοίνωση στον εδώ Τούρκο πρέσβη, ενώ τουρκική ανακοίνωση ισχυρίζεται την επομένη μέρα, ανακριβώς, ότι εμείς παραβιάσαμε τα χερσαία σύνορα της Τουρκίας».

Εν ολίγοις, ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για τουρκική κινητικότητα σε περιοχή κατά την οποία η Ελλάδα είχε ξεκινήσει προπαρασκευαστικές εργασίες για τον φράχτη, ο οποίος, όπως ο ίδιος ο υπουργός τόνισε, κατασκευάζεται εντός ελληνικού εδάφους. Άρα, ο κ. Δένδιας αναφέρει στην εισήγησή του, κάπως «στρογγυλεμένα» ότι οι Τούρκοι εν τέλει μπήκαν σε ελληνικό έδαφος  Μία τοποθέτηση που έρχεται σε αντίθεση με όσα ειπώθηκαν δια στόματος πρωθυπουργού…

https://www.facebook.com/dendiasnikos/videos/3588176991211264

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter