Ο δεξιός αναθεωρητισμός ανέδειξε την απλή αναλογική σε αιτία όλων των δεινών της Ελλάδας

Ο δεξιός αναθεωρητισμός ανέδειξε την απλή αναλογική σε αιτία όλων των δεινών της Ελλάδας

Πάγωσε το ελληνικό Κοινοβούλιο το βράδυ της Πέμπτης κατά τη συζήτηση του νέου εκλογικού νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ομιλία του υπουργού επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Προσπαθώντας να στοιχειοθετήσει τη θέση της κυβέρνησής του γιατί η απλή αναλογική δεν είναι το σωστό σύστημα διενέργειας εκλογών, υποστήριξε ότι η υιοθέτησή της κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στην Γερμανία οδήγησε στον ναζισμό και στον Χίτλερ.

Αλλά ξεπερνώντας τον εαυτό του και ισοπεδώνοντας την ιστορία στα πλαίσια του δεξιού αναθεωρητισμού που διακατέχει όχι μόνο την παράταξη της Δεξιάς αλλά και ένα μεγάλο μέρος των κεντρογεννών δυνάμεων της χώρας υποστήριξε ότι οι πέντε φορές που πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην προ της μεταπολίτευσης εποχή οδήγησαν σε παντελή αδυναμία, σε εμφυλίους πολέμους, σε μετεμφυλιακό κλίμα, σε πόλεμο.

Αν και μετά την έντονη αντίδραση των Τζανακόπουλου και Παφίλη αναγκάστηκε να τα πάρει πίσω και να ζητήσει συγγνώμη ο καθηγητής Γεραπετρίτης είναι συνεπής με τη λογική της παράταξης του.

Τα τελευταία χρόνια μια ομάδα πρόθυμων ιστορικών προσπαθεί στα πλαίσια του δεξιού αναθεωρητισμού να δώσει συγχωροχάρτια στη Δεξιά ξεκινώντας από τη Μικρασιατική καταστροφή και φτάνοντας μέχρι την προδοσία της Κύπρου.

Για το ζήτημα της εκτέλεσης των Εξι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή οι νεοδεξιοί διανοούμενοι προσπαθούν ακόμα ανεπιτυχώς να αλλάξουν τα δεδομένα. Μετά την άνοδο μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έχουν μετά μανίας βαλθεί να αλλάξουν τα γεγονότα σχετικά με τις αιτίες του Εμφυλίου Πολέμου ρίχνοντας αποκλειστικά την ευθύνη στο ΕΑΜ και την Αριστερά, με τις αιτίες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου με πρωτεργάτη εδώ τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη που υποστηρίζουν ότι αν δεν υπήρχαν τα γεγονότα του Νοέμβρη του 1973 δεν θα υπήρχε η προδοσία της Κύπρου.

Ο υπουργός Γεραπετρίτης και πολλοί ακόμα βουλευτές της παράταξης του στις ομιλίες τους στο ναό της Δημοκρατίας σε κρεσέντο δεξιού αναθεωρητισμού βάλθηκαν να μας πείσουν ότι για όσα δεινά μας βρήκαν, δικτατορίες, εμφύλιοι, καταστροφές, μνημόνια δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση η Δεξιά αλλά η Αριστερά και προεκτείνοντας την λογική τους η απλή αναλογική.

Διαβάστε επίσης

Σάλος από τις αναφορές Γεραπετρίτη σε Χίτλερ και εμφύλιο με φόντο την… απλή αναλογική

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter