Ο Δήμαρχος Άρτας αρνείται να δεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες το πρώην στρατόπεδο της πόλης

Ο Δήμαρχος Άρτας αρνείται να δεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες το πρώην στρατόπεδο της πόλης

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αξιοποίησης του Στρατοπέδου ΚΕΝ Άρτας, πρώην ΚΕΥΓ, σε κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και πρόσφυγες εξέφρασε ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης με επιστολή του προς τον γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνο Λογοθετίδη.

Ο κ. Τσιρογιάννης, απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη και τον Λογοθέτη, αναφέρει τους λόγους για τους οποίους, «η εν δυνάμει αξιοποίηση του Στρατοπέδου θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θεωρητικά θα λύσει».

Ποιους λόγους επικαλείται:

Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο δήμαρχος Αρταίων σχετίζονται με τη γεωγραφική θέση του Στρατοπέδου, καθώς αυτό γειτνιάζει με πολλά σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης σημειώνει ότι η πολιτική που ασκήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα έφερε το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας σε οριακό σημείο, τονίζοντας ότι η Άρτα δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό. 

Ο δήμαρχος κοινοποίησε την επιστολή, τόσο στα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας όσο και στον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους βουλευτές του νομού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter