Ο Δήμαρχος Καλαμάτας δεν θέλει να απαγορεύσει τον σαϊτοπόλεμο παρά τον θάνατο του εικονολήπτη

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας δεν θέλει να απαγορεύσει τον σαϊτοπόλεμο παρά τον θάνατο του εικονολήπτη

Παρά τον τραγικό θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, δηλώνει ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου δεν θα απαγορευθεί.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας, «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας πρόσθεσε πως «ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Σημειώνεται πως όλα αυτά συμβαίνουν ενώ λίγο πριν το Πάσχα η Ελληνική Αστυνομία και με συνεχείς ανακοινώσεις της υπενθύμιζε:

«Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται».

Επτά συλλήψεις μεταξύ των οποίων και ένας δημοτικός σύμβουλος

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στην Καλαμάτα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 53χρονου εικονολήπτη χθες το βράδυ κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί έξι άτομα, τα οποία είναι μέλη «μπουλουκιού» που συμμετείχε στον σαϊτοπόλεμο και από το οποίο φέρεται να έφυγε η σαΐτα, που κτύπησε τον εικονολήπτη.

Συγκεκριμένα -όπως αναφέρει το messinialive.gr, συνελήφθησαν ένας 62χρονος, ένας 31χρονος, ένας 49χρονος, και τρεις νεαροί 26, 25 και 22 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης, αλλά και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Μαζί τους συνελήφθη και ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος για παράβαση καθήκοντος. 

Και οι εφτά αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας,για να ασκηθούν ποινικές διώξεις. 

Να σημειωθεί ότι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας έχουν κατασχεθεί συνολικά 69 σαϊτες, και διάφορα υλικά για την κατασκευή τους.

Ο τραγικός θάνατος του εικονολήπτη

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης, πατέρας δυο παιδιών, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, οπερατέρ και άλλων καναλιών αλλά και ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, μετέδωσε επί της ουσίας τον θάνατό του σε απευθείας σύνδεση καθώς έδειχνε ζωντανά τον σαΐτοπόλεμο.

Ήταν 25 περίπου χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί και με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες o θάνατος του ήταν ακαριαίος όταν χτυπήθηκε από σαΐτα που έφυγε από τα χέρια του σαϊτομάχου και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Παρά την άμεση αντίδραση και την μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, απλά διαγνώσθηκε ο θάνατός του. 

Τα «μπουλούκια»

Τα «μπουλούκια» αναβιώνουν το έθιμο που θυμίζει τον ηρωισμό των Μεσσήνιων επί Τουρκοκρατίας, όταν χρησιμοποίησαν σαΐτες γεμάτες εκρηκτικά και αναχαίτισαν το ιππικό των Τούρκων τρομάζοντας τα άλογα τους. Οι συμμετέχοντες είναι οπλισμένοι με σαΐτες που έχουν κατασκευάσει μόνοι τους από χαρτονένιους σωλήνες γεμισμένους μπαρούτι και ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.


Πληροφορίες: messinialive.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter