Ο Δημήτρης Καμμένος ζητά συγγνώμη από την Εβραϊκή κοινότητα

Ο Δημήτρης Καμμένος ζητά συγγνώμη από την Εβραϊκή κοινότητα

Με μια απολογητική ανάρτηση στο Facebook, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, που εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, ζήτησε συγγνώμη από την εβραϊκή κοινότητα, για παλαιότερα αντισημιτικά σχόλια και αναρτήσεις του.

 «Η δική μου όσο και άλλες σχετικές αναρτήσεις, προσβλητικές για τους Εβραίους συμπολίτες μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα δήλωσή μου, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Προς αποκατάσταση προηγούμενων δημοσιεύσεών μου στα κοινωνικά δίκτυα που είχαν τύχει αυστηρής κριτικής, θέλω να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά πως ήταν ατυχής η χρήση της φωτογραφίας του στρατοπέδου του Άουσβιτς σε συγκεκριμένη ανάρτησή μου.

Στο παρελθόν είχα αναπαράξει τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους πολίτες και γι’ αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

Θέλω να δηλώσω τόσο η δική μου όσο και άλλες σχετικές αναρτήσεις, προσβλητικές για τους Εβραίους συμπολίτες μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα δήλωσή μου, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Ο αντισημιτισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο λόγος μίσους και η βία εναντίον των Εβραίων πολιτών της Ευρώπης, είναι ασυμβίβαστες με τις αξίες της.

Ευελπιστώ να αφήσουμε το συμβάν αυτό οριστικά στο παρελθόν όπου ανήκει και μαζί με την Ελληνική Εβραϊκή Κοινότητα, να προχωρήσουμε με ένα πνεύμα συνεργασίας στην προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού μέσα από το νέο μου πια θεσμικό ρόλο, αυτού του Αντιπροέδρου της Βουλής».

https://www.facebook.com/Dim.Kammenos/posts/1707304779574879

Και εδώ μια από τις αναρτήσεις του που είχε προκαλέσει σάλο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter