Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στο δίκτυο Endeavor της Μαρέβα

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στο δίκτυο Endeavor της Μαρέβα

Νέα τροπή λαμβάνει η υποτιθέμενη εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της εταιρείας Folli Follie με την αποκάλυψη ότι μέλος του διεθνούς δικτύου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, στην οποία ήταν συνιδρύτρια και αντιπρόεδρος η Μαρέβα Γκραμπόβσκι, ήταν από τον Οκτώβριο του 2014, το Farmers Republic, το επιχειρηματικό εγχείρημα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. 

Τον Ιανουάριο του 2014 ο 29χρονος τότε Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο νεότερος της οικογένειας των Folli-Follie αποφάσισε να κάνει το δικό του επιχειρηματικό βήμα με το Farmers Republic, την λειτουργία της πρώτης στεγασμένης Αγοράς Παραγωγών (farmers market) στην Ελλάδα. Για την αρχική επένδυση δεν χρειάσθηκαν περισσότερα από 700.000 ευρώ αφού το Farmers Republic φιλοξενείτο τότε σε οικόπεδο το οποίο προϋπήρχε και αποτελούσε ιδιοκτησία του ομίλου.

Λίγους μήνες αργότερα ωστόσο, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2014, το Farmers Republic το οποίο εκτός από καινούργια καταστήματα εντός της χώρας, άρχισε να επεκτείνεται και στο εξωτερικό διευρύνοντας την πεδίο δράσης και εκτός των συνόρων της Ε.Ε. εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, που στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, στο οποίο συνιδρύτρια και αντιπρόεδρος δεν ήταν άλλη από τη Μαρέβα Γκραμπόβσκι, σύζυγο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η οικονομική στήριξη από την Endeavor της κυρία Γκραμπόβσκι ήταν τόσο σημαντική για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο το νεότερο που του επέτρεπε πολύ γρήγορα να επεκταθεί ακόμα και στο εξωτερικό. 

Φαίνεται ότι οι σχέσεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου ήταν πολύ στενότερες με μέλη της οικογένειας του πρωθυπουργού και αποκρύβονται από τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία προβάλουν την υποτιθέμενη εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Folli Follie, με επιχειρήματα τα οποία καταρρίπτονται από την ίδια την έκθεση της PWC.

Διαβάστε επίσης

Έκθεση PwC: Ανεπιβεβαίωτοι οι ισχυρισμοί για εύνοια του ΣΥΡΙΖΑ στη Folli Follie

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter