Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει 372 τάφους για την «αντιμετώπιση δυσμενών συνεπειών, λόγω πανδημίας κορονοϊού»

Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει 372 τάφους για την «αντιμετώπιση δυσμενών συνεπειών, λόγω πανδημίας κορονοϊού»

Να ανοίξει συνολικά 372 τάφους και για την αντιμετώπιση «δυσμενών συνεπειών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού» θα κληθεί να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Δήμου Αθηναίων που είναι αναρτημένο στη Διαύγεια, ανάμεσα στα συνολικά 29 θέματα που θα τεθούν σε διαβούλευση είναι και η «έγκριση για την τροποποίηση του ταφολογίου του Γ’ Κοιμητηρίου με τη διάνοιξη 372 τάφων τριετούς χρήσεως στο χώρο μεταξύ του τμήματος 19 Στρατιωτικού και του Τμήματος 19 Πολιτικού θα ανήκουν χωροταξικά στο τμήμα 19 Πολιτικό με αρίθμηση από 276 έως 647, εν όψει της έναρξης λειτουργίας της εξωστρεφούς εφαρμογής διαχείρισης των Κοιμητηρίων του Δήμου Αθηναίων και αντιμετώπισης δυσμενών συνεπειών, λόγω πανδημίας κορωνοϊού».

Έτσι, την Δευτέρα 23 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει δια περιφοράς, όπως αναφέρεται στην πρόκληση για την 6η συνεδρίαση, και θα αποφασίσει και για το… “μακάβριο” αλλά σημαντικό αυτό θέμα.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι εδώ και χρόνια υπάρχει σημαντική έλλειψη χώρου και στα τρία κοιμητήρια της Αθήνας. Αυτό αναφέρεται και στο εισηγητικό της απόφασης. Πιο συγκεκριμένα, στο Α Νεκροταφείο υπάρχει μεν διαθεσιμότητα περίπου 300 τάφων αλλά εκεί οι τιμές για την χρήση τους είναι αρκετά υψηλές τουλάχιστον με τα δεδομένα προ κορονοϊού. Στο Β’ Κοιμητήριο (Πατήσια) η διαθεσιμότητα τάφων είναι ελάχιστη και ουσιαστικά εξαρτάται από το αν και πότε γίνονται εκταφές.

«Υπήρξαν ήδη οι πρώτες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και γίνεται εύκολα κατανοητή η ανάγκη προετοιμασίας του Δήμου Αθηναίων και δη των Κοιμητηρίων αυτού, για την ομαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας», αναφέρεται στην εισήγηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnοs.gr.

Τα μέλη θα ψηφίσουν μέσω e-mail χωρίς να μεταβούν στην αίθουσα του Δημαρχείου.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμος Αθηναίων προχωρά μεταξύ άλλων και σε έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων της Αθήνας, αλλά και οικογενειών οι οποίες πλήττονται.

Η απόφαση:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/20/5e74c165825e6365aa676442.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter