Ο Δήμαρχος Αθηναίων αντεπιτίθεται με το «Γόπα project»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αντεπιτίθεται με το «Γόπα project»

Κανείς βεβαίως δεν είπε να ρίχνουμε τις γόπες κάτω, αλλά από το να μην τις ρίχνουμε κάτω ως την οργάνωση ειδικού δικτύου του Δήμου Αθηναίων (αν καταλάβαμε και καλά) για να μαζεύουμε τις γόπες είναι πολλά τσιγάρα δρόμος…

Ενημερωνόμαστε λοιπόν πως «επεκτείνεται και στις γειτονιές τo “Γόπα project” του Δήμου Αθηναίων»

Και για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «σε κεντρικά σημεία της πόλης τοποθετούνται είκοσι νέα μεγάλα αστικά “σταχτοδοχεία-κάλπες”, με στόχο να ανακυκλώνονται περισσότερα από 250.000 αποτσίγαρα τον χρόνο».

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σε συνεργασία με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων «Γόπα project» και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ).

Πιλοτικά και αρχικά είχαν τοποθετηθεί πέντε «σταχτοδοχεία» στο Σύνταγμα, το Γκάζι, την Ερμού και το Μοναστηράκι, από τα οποία έχουν συλλεχθεί ως τώρα συνολικά 30.000 αποτσίγαρα, ενώ περισσότερα από 5.000 έχουν ήδη σταλεί για ανακύκλωση.

Όπως και να ‘χει ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να μας εκπλήττει από τα μακροχρόνια σχέδιά του.

Από τον Μεγάλο Περίπατο που κατέληξε σε ήπια «συγγνώμη» ως το έλατο στην πλατεία των Εξαρχείων.

Δεν το λες ούτε μακροχρόνιο σχέδιο, ούτε εμπνευσμένο, ούτε επαναστατικό. Ενδεχομένως ούτε και ουσιαστικό αν σκεφτείς πόσες εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι ανακυκλώσιμων σκουπιδιών χάνονται συνέχεια. 

Επαναστατικό θα ήταν να ρίξει βάρος στα σκουπίδια, στην καθαριότητα, στα πεζοδρόμια στο κέντρο που βρωμάει, στις σκιές ανθρώπων που αναζητούν προστασία και τόσα άλλα…

Τέλος πάντων, προφανώς κάνει συλλογή από γόπες…

Για την ιστορία ωστόσο ο μεγάλος διώκτης της γόπας ήταν ο Παττακός, ο χουντικός…

Ο Παττακός, που ήταν φανατικός αντικαπνιστής, είχε περάσει νόμο που απαγόρευε να πετάει ο οδηγός την γόπα του τσιγάρου από το παράθυρο. 

Λέγεται πως κάποια μέρα περνώντας από την διασταύρωση των Αμπελοκήπων είδε έναν οδηγό να πετάει την γόπα. Τον κυνήγησαν, τον πιάσανε, τον πήγαν πίσω και τον υποχρέωσαν να μαζέψει την γόπα που είχε πετάξει, όπως και κάθε άλλη γόπα.

Αυτά λέει η ιστορία που μπορεί να είναι και ψέματα, αλλά λεγόταν…

Πάντως αν εσείς θέλετε να συμβάλεται στην αναβάθμιση του Δήμου και της γόπας, τα συνολικά 25 «σταχτοδοχεία», θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών στις περιοχές: Σύνταγμα, Γκάζι, Μεταξουργείο, Μοναστηράκι, Πλάκα, Θησείο, Ψυρρή, Ομόνοια, Πετράλωνα, Κουκάκι, Ερμού, Βαρβάκειο, Κολωνάκι, Ζάππειο, Κολοκοτρώνη, Δ. Αρεοπαγίτου, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου…

Τέτοιες αλλαγές ούτε η Γαλλική Επανάσταση δεν έφερε.

Με τις υγείες μας!

Υστερόγραφο: Και οι τσίχλες είναι πρόβλημα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter