Ο Δήμος Πειραιά «έθαψε» το προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ και το έβαλε δίπλα σε εκείνο της Χρυσής Αυγής

Με μία επιστολή προς τη δημοτική αρχή Πειραιά, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , καταγγέλλουν τον Δήμο, ότι παρά τις διαμαρτυρίες τους και την έντονη αντίθεσή τους, το προεκλογικό περίπτερο του κυβερνώντος κόμματος έχει τοποθετηθεί σε κακό σημείο αλλά ακόμα χειρότερα έχει τοποθετηθεί δίπλα από το περίπτερο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 

Συγκεκριμένα μετά την εκτός κανόνων δεοντολογίας απόφαση να εγκατασταθεί το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρο εξαιρετικά μειωμένης προβολής και μάλιστα, δίπλα από το περίπτερο της Χρυσής Αυγής, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και οι Βουλευτές Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν σήμερα, Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019 επιστολή προς τον δήμαρχο Πειραιά, Γ. Μώραλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Δαβάκη και τον Αντιδήμαρχο, Ν. Καρβουνά.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Εκ μέρους του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος, ως επίσημοι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμαστε για μία ακόμη φορά προς εσάς, με αίτημά μας, τη δίκαιη ρύθμιση της κατανομής των δημόσιων χώρων στον Πειραιά, για την εγκατάσταση εκλογικών περιπτέρων των Συνδυασμών που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.

Η εκτός κανόνων δεοντολογίας απόφαση να εγκατασταθεί το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ εντός της Πλατείας Κοραή, δηλαδή υπό τις παρούσες συνθήκες σε χώρο εξαιρετικά μειωμένης προβολής και μάλιστα, δίπλα από το περίπτερο της Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη. Η συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο με τους αρνητές της Δημοκρατίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Όλα αυτά σας είναι γνωστά, με επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, που μέχρι στιγμής, δεν έχουν μεταβάλει τη λανθασμένη σας απόφαση. Από την πλευρά μας, σας έχουμε υποδείξει κατάλληλο χώρο εγκατάστασης του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ, επί των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου (προς την πλευρά της Β. Γεωργίου-πλατεία Κοραή). Με έκπληξη πήραμε την απάντηση ότι, η Δημοτική Αρχή αρνείται να προχωρήσει σε νέα χωροθέτηση σημείων !!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, επανερχόμαστε για τελευταία φορά και σας ζητάμε να εγκρίνετε την εγκατάσταση εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο προαναφερόμενο σημείο.

Με δεδομένο ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση διαμορφώνει όρους σαφούς ανισοτιμίας στον εκλογικό αγώνα, αναμένουμε την άμεση απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Πάνος Σκουρλέτης, Γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Φωτιάδης, Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά

Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών

Ελένη Σταματάκη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών

Κώστας Δουζίνας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών

Γεωργία Γεννιά, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.